Routesuggestie Las Vegas naar San Francisco

Routesuggestie Las Vegas naar San Francisco


Wilt u net wat anders? Door een enkele reis te maken tussen Las Vegas en San Francisco kunt u de minder bezochte natuurparken Arches National Park en Canyonlands National Park combineren met de populaire nationale parken zoals de Grand Canyon en Yosemite National Park.

Dag Route Afstand
Dag 1 Las Vegas  
Dag 2 Las Vegas - Zion National Park 260 km
Dag 3 Zion National Park - Bryce National Park 140 km
Dag 4 Bryce National Park - Capitol Reef National Park 190 km
Dag 5 Capitol Reef National Park - Moab/Canyonlands National Park & Arches National Park  270 km
Dag 6 Moab - Monument Valley 240 km
Dag 7 Monument Valley - Page / Lake Powell 200 km
Dag 8 Page / Lake Powell - Grand Canyon National Park 220 km
Dag 9 Grand Canyon National Park - Lake Havasu City 375 km
Dag 10 Lake Havasu City - Sequoia National Park 660 km
Dag 11 Sequoia National Park - Yosemite National Park 275 km
Dag 12 Yosemite National Park - San Francisco 340 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Las Vegas
Las Vegas noemt zichzelf de Entertainment Capital of the World. Alles speelt zich af aan de ‘Strip’ en in Fremont Street. Hier vindt u de grootste casino’s, fantastische show’s van veelal wereldberoemde artiesten, uitbundig nachtleven, top-klasse restaurants en natuurlijk de enorme themahotels. Waan u in Venetië, waar u met een heuse gondel door de ‘kanalen’ kunt varen, loop door de straten van Parijs en bekijk het Vrijheidsbeeld vanuit het karretje van een achtbaan. Zorg ervoor dat u in het Bellagio Hotel de nachtelijke fonteinshow, een combinatie van muziek, water en licht, niet mist. Ook een show bijwonen in één van de hotels is eigenlijk een must!

Zion National Park
In Zion National Park wordt u verwelkomd door gigantische zandsteen monolieten en het rustgevende geluid van de Virgin Rivier. De tegenstelling tussen het loodrecht oprijzende rode gesteente en het frisse groen op de oevers is prachtig. Zion National Park is een paradijs voor wandelaars. De mooiste wandeling is de ‘gateway to the narrows’: een geplaveid pad voert door de steeds nauwer wordende kloof tot er enkel nog plaats is voor de rivier. Ook de Angels Landing Trail kunnen wij u aanbevelen: een  zeer steil pad langs de canyon wand omhoog. Boven wacht een adembenemend uitzicht over het dal van de Virgin River. Tevens zijn er de schitterende en wonderlijk gevormde rood witte steenformaties. In het park kunt u gebruik maken van een gratis shuttle service, zo kunt u makkelijk de andere hoogtepunten zoals de Emerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing bezoeken. 

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park is volgens velen het hoogtepunt van hun reis. In dit nationale park wacht u een sprookjesachtige wereld van roze en witte rotspieken (hoodoos), steile hellingen en op kastelen lijkende steenformaties. Van het Visitor Center loopt een 30 km lange panoramaweg langs de rand van de canyon. De mooiste uitzichtpunten zijn Bryce Point, Sunrise Point en Sunset Point. U kunt overwegen om een rit te maken naar Rainbow Point. Vanaf dit punt kunt u op een heldere dag meer dan 100 mijl ver kijken. Thor’s Hammer is ook zeker de moeite waard. Hier ziet u indrukwekkende hamervormige rotsen boven de kloof uit steken.

Capitol Reef National Park
Dit minder bekende park doet zeker niet onder voor andere parken in de omgeving. Het park dankt zijn naam aan de rotsformatie Capitol Dome, waarvan de vorm doet denken aan het Capitol in Washington DC. Dit nationale park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken. In het zuiden is de ‘Waterpocket Fold’ een geologisch fenomeen; het is een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Rijd de Scenic Drive en bewonder de gekleurde rotsen, diepe kliffen, monolieten en het uitzicht.
 

Moab/Canyonlands National Park & Arches National Park
Moab in de staat Utah, gelegen aan de voet van de ‘rode bergen’, is een geweldige verblijfplaats voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Het ligt nabij het Arches National Park, wat bekend staat om de vele bijzondere bogen van rood gesteente. Hét symbool van de staat Utah is Delicate Arch, de bekendste boog van Arches National Park. Op een half uur rijden ligt het Canyonlands National Park, waarvan de kloven nauwelijks onderdoen voor de Grand Canyon. Een bijzondere belevenis is een jeeptocht door het park. Het mooiste uitzicht over het rotslandschap hebt u in het Dead Horse Point State Park. Ruim 700 meter boven de samenloop van de Colorado en de Green River ontvouwt zich hier een adembenemend panorama.

Monument Valley
Het onherbergzame Monument Valley is van een ongekende schoonheid. Dit ultieme en desolate woestijnlandschap, onderbroken door unieke, roodkleurige zandsteenrotsen en tafelbergen die hoog boven de vallei uittorenen, vormt het decor voor de klassieke westernfilm. De vallei is onderdeel van Navajo National Tribal Park. De oorspronkelijke bewoners, de Navajo indianen, beheren het park en leven van het toerisme met instandhouding van hun tradities en met respect voor alle natuurlijke elementen. Een geweldige manier om deze schitterende woestijn te ontdekken is per jeep. Tijdens de jeeptour passeert u alle hoogtepunten en maakt u een bezoek aan de leden van de lokale Navajo-stam, waardoor deze ervaring nog authentieker wordt. 

Grand Canyon National Park
De grootste kloof ter wereld is bijna 450 kilometer lang en tot 30 kilometer breed. De rode en okerkleurige rotswanden lopen 1700 meter steil af naar de Colorado River die de canyon in de afgelopen 2-5 miljoen jaar heeft uitgesleten. Er zijn talloze manieren om deze indrukwekkende kloof te bekijken: vanaf één van de vele uitkijkpunten en wandelpaden langs de rand, vanuit de lucht per helikopter of vliegtuigje, of per raft over de kolkende Colorado rivier. 

Sequoia/Kings Canyon National ParkSequoia National Park is opgericht in 1890, als tweede nationale park in Amerika, na Yellowstone. Het park grenst aan de noordzijde aan het Kings Canyon National Park. In Sequoia vindt u enkele van de hoogste bergen in de Verenigde Staten waaronder Mt. Whitney. Het park is tevens het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Breng een bezoek aan General Sherman, een 83 meter hoge sequoia. De stam heeft een omtrek van bijna 11 meter! Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.

Yosemite National Park
Yosemite National Park, dat in 1890 werd gesticht, is een 3080 km2 grote weergaloze bergwereld op de rug van de High Sierra, met tot 1 km diepe, door gletsjers uitgesleten dalen en talrijke watervallen, waaronder de 739 meter hoge Yosemite Falls. De granieten kliffen, inclusief de El Capitan monoliet, Glacier Point, waar diverse gemarkeerde wandelingen beginnen en Half Dome zijn allemaal torenhoog. Yosemite National Park biedt naast de vallei een uitgebreide wildernis met rivieren, weiden en bossen met reusachtige sequoia bomen. Het is een bezoek meer dan waard.

San Francisco
Typerend voor San Francisco zijn niet alleen de imposante Golden Gate Bridge (1937) en de elegante Victoriaanse huizen, maar ook de flair van een multiculturele stad. De puntige Transamerica Pyramide is vanwege het uitzicht een goed startpunt van een bezoek. Fisherman’s Wharf is het drukke toeristische middelpunt. Vanaf Pier 39 vertrekt de boot naar Alcatraz, het beroemde gevangeniseiland. Fisherman’s Wharf is ook een opstappunt voor een ritje met de populaire cable car. En vergeet natuurlijk niet Lombard Street, de meest bochtige straat van de wereld, Chinatown en North Beach en het Italiaanse stadsgedeelte.