Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

21 dagen Autoreis + Individueel
21 dagen
  • Een heel ander USA.
  • Historie & culturele diversiteit.
  • Country, blues & rock ‘n roll.
€ 1575,-
Bekijk
16 dagen Autoreis + Individueel
16 dagen
  • De populairste reis naar Alaska & Yukon.
  • Inclusief dagtour Denali National Park in Alaska.
  • Bezoek aan de goudvelden bij Dawson City in Yukon.
€ 3200,-
Bekijk
1 2 3 4


Verenigde Staten

De Verenigde Staten, waar de sky the limit is en waar achter de horizon een grote nieuwe wereld ligt om ontdekt te worden. Iedere dag kunt u een nieuwe omgeving verkennen tijdens uw reis naar Amerika; gaat u voor het historische oosten of kiest u  voor het dynamische westen? Amerika wordt steeds populairder en dat snappen wij maar al te goed! Het land leent zich uitstekend voor een auto- of camperrondreis. Wilt u weten welke verschillende reizen naar Amerika wij aanbieden, welke excursies u allemaal kunt boeken tijdens onze Amerika reizen of in welke periode u het beste naar Amerika kunt reizen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres; wij leggen het u allemaal uit! 

In welke periode kan ik het beste naar Amerika reizen?

De Verenigde Staten is erg groot en heeft verschillende tijdzones variërend van 6 tot 9 uur tijdsverschil. Het klimaat kan uiteenlopen van een toendra klimaat in Alaska, een subtropisch klimaat in Florida tot een woestijnklimaat in Nevada. Ongeacht uw doel, kunt u het beste reizen naar de Verenigde Staten in het voorjaar (mei-juni) of in het najaar (september-oktober). Zo vermijdt u de drukte en heeft u alsnog lekker weer! 

Op reis naar Amerika, waar kan ik allemaal naartoe?

Waar u naartoe gaat, hangt helemaal af van wat uw wensen zijn en met welk reisgezelschap u wilt reizen naar de Verenigde Staten. U kunt gaan shoppen in New York, een gokje wagen in Las Vegas en na deze inspanningen genieten van de rust in het prachtige Grand Canyon National Park. Houdt u van muziek? Reis dan af naar de Deep South, waar u de oorsprong vindt van de Country - en Soulmuziek. 

Er zijn nog meer reizen naar Amerika!

Florida is bijvoorbeeld ontzettend leuk om met uw gezin naartoe te gaan; ontmoet Mickey in Disneyland, snorkel op de Keys en spot alligators bij de Everglades.

Met tieners is het gaaf om naar het westen van de Verenigde Staten te reizen. Ontmoet de celebrities op de Walk of Fame in Los Angeles, maak een helikoptervlucht bij de Grand Canyon en paradeer over The Strip in Las Vegas. Sluit de reis af met een bezoek aan het multiculturele San Francisco.

Wat minder voor de hand liggende gebieden, maar perfect voor reizen naar Amerika, zijn New England, een gebied in de Verenigde Staten waar u prachtige meren en uitstekende wandelroutes vindt, het Yellowstone National Park met de warme geisers en pastelkleurige ravijnen en Alaska & de Yukon, waar eindeloze toendra’s en grizzly beren een feit zijn.

Hoe kan ik reizen in Amerika?

U kunt op allerlei verschillende manieren reizen in Amerika. Wilt u de vrijheid om te gaan en staan waar u zelf wilt en houdt u van slapen onder de sterren? Bekijk dan een van onze reizen naar de VS per camper. Liever iedere avond terechtkomen in een gespreid bedje? Dan zijn onze reizen naar de VS per auto iets voor u. Geen zin om zelf te rijden? Wat dacht u van een rondreis door Amerika per trein? Zo kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap en hoeft u zelf niet achter het stuur te kruipen.

Waar overnacht ik tijdens mijn rondreis door Amerika?

Reist u per camper, dan overnacht u in uw camper op een camping. Amerika heeft groot aanbod aan campings. Van eenvoudige campings midden in de natuur. Ruime plekken, veel privacy, maar beperkte voorzieningen. Vaak niet meer dan een picknickbank en een kampvuurplek. Dit soort campings zijn vaak te vinden in nationale parken. Tot luxe resort campings met veel voorzieningen, waarbij de camperplekken voorzien van aansluiting op water, elektriciteit en riolering.
 
Reist u per auto of trein door Amerika, dan is de keuze uit overnachtingsmogelijkheden groot. Een globaal overzicht van de mogelijkheden vindt u in deze blog.

Wat is het reisadvies voor reizen naar Amerika?

Het reisadvies voor reizen naar de Verenigde Staten kunt u het beste bekijken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij hebben up-to-date informatie over wat wel en niet mag in Amerika en naar welke gebieden in de VS u wel of niet kunt reizen.
Enthousiast geworden? Leuk, wij zijn het al jaren! Wilt u meer praktische informatie over zaken als visa, reisdocumenten en lokale tijden? Download dan onze complete informatiegids over Amerika, waarin niet alleen waardevolle tips & tricks over Amerika in staan, maar waar u ook de persoonlijke experiences van onze reisspecialisten vindt.

Corine Klootwijk
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Ons reisaanbod in Verenigde Staten

De reizen binnen Verenigde Staten zijn als volgt onderverdeeld:

Aanbiedingen