Verleng uw reis naar de Australië met een legendarische treinreis met de Indian Pacific of The Ghan!

Verleng uw reis naar de Australië met een legendarische treinreis met de Indian Pacific of The Ghan!


Indian Pacific & The Ghan
Australië is een land van uitersten: de onherbergzame rode Outback, de weelderige Tasmaanse bossen, regenwoud, koraalriffen in het tropische noorden, bijna 18.000 kilometer kustlijn, bruisende en kosmopolitische steden. Met anderhalf keer de oppervlakte van het vasteland van Europa is het onmogelijk ’s werelds grootste eiland in een keer te ontdekken. Maar u komt – letterlijk – een heel eind, op onze legendarische treinreizen met de comfortabele Indian Pacific of The Ghan. 

Geïnteresseerd in een legendarische treinreis? Neem contact met ons op. In overleg met u kunnen wij een reisvoorstel samenstellen waarin één van deze treinreizen is verwerkt. 


The Indian Pacific (4 dagen / 3 nachten)
Perth – Kalgoorlie – Rawlinna – Cook – Adelaide – Broken Hill – Sydney (of v.v.)

Eén van ‘s werelds tien meest bijzondere treinreizen! De Indian Pacific brengt u van de ene oceaankust naar de andere, over ruim 4.000 kilometer, dwars door Australië. Zo krijgt u een fantastische indruk van het immense, ongelooflijk mooie en afwisselende landschap. Uw reis begint in havenstad Perth aan de Indische Oceaankust, waarna de route omhoog loopt door Avon Valley en de gouden graanschuur van West-Australië. Aan het eind van dag 1 wordt gestopt in Kalgoorlie, waar u op excursie kunt naar de 3,6 km brede Super Pit goudmijn. Dag 2 begint met een eersteklas ontbijt aan boord, terwijl de trein u door een afwisselend landschap naar de Nullarbor Plain brengt, een bijna boomloze, desolate streek. ‘In the middle of nowhere’, bij het spookstadje Cook, wordt gestopt en dwalend tussen verlaten gebouwen leert u over de intrigerende geschiedenis. De volgende ochtend maakt het woestijnlandschap plaats voor het heuvelachtige Zuid-Australië en kunt u het fraaie Adelaide en omgeving bezoeken tijdens een excursie. Tijdens de lunch aan boord doorkruist de trein het groene landschap, waarna wordt gestopt in het mijnstadje Broken Hill voor een stadstour en een bezoek aan het Miners Memorial. Op dag 4 reist u via de spectaculaire Blue Mountains naar Sydney aan de Grote Oceaan, waar uw bijzondere treinreis eindigt.


The Ghan (3 dagen / 2 nachten)
Adelaide – Alice Springs – Katherine – Darwin (of v.v.)

Deze  bijzondere treinreis van 2.979 kilometer gaat van het in het zuiden gelegen Adelaide naar Darwin, het meest noordelijke puntje van Australië en voert dwars door de uitgestrekte, vrijwel verlaten landschappen van het rode hart van dit prachtige continent. The Ghan vertrekt rond het middaguur uit Adelaide, spoort via de Adelaide Plains dwars door de groene heuvels van Flinders Ranges naar het noorden. Op dag 2 wordt u wakker in een totaal andere omgeving. Tijdens de ochtendstop in Marla geniet u van een schitterende zonsopgang boven de outback. In de loop van de middag arriveert The Ghan in Alice Springs, middenin het Rode Centrum, waar de dieprode aarde een kobaltblauwe lucht raakt; al eeuwenlang een inspiratiebron voor Aboriginal schilders. Hier kunt u verschillende excursies boeken. Op dag 3 rijdt u door een afwisselend landschap. Voordat The Ghan aankomt in Darwin wordt er gestopt in het stadje Katherine. Hier kunt u de subtropische natuur bewonderen en kiezen uit verschillende excursies.


The Ghan Expedition (4 dagen / 3 nachten) 
Darwin – Katherine – Alice Springs – Coober Pedy – Adelaide

Een unieke reis van 2.979 kilometer, van Darwin naar Adelaide. Terwijl u geniet van de luxe en gezelligheid aan boord, reist u door de meest afgelegen en boeiende streken van Australië. In Darwin gaat u aan boord van The Ghan, die na de lunch arriveert in Katherine, waar u de prachtige, spirituele Nitmiluk-kloof bezoekt en kennismaakt met het bijzondere leven op een Australisch veebedrijf. Na een diner, overnachting en ontbijt aan boord – en een fenomenale zonsondergang en –opkomst boven de Outback – komt u aan in Alice Springs, de beroemde Outback-stad die u tijdens een excursie of op eigen gelegenheid gaat ontdekken. U kunt ook een vlucht over de Outback, de Uluru en Kata Tjuta boeken; een perfecte manier om de enorme uitgestrektheid te ervaren. Na een authentieke Outback BBQ, ’s avonds onder de kristalheldere sterrenhemel, met Australische livemuziek en een gepassioneerd vertellende astronoom, overnacht u aan boord. De trein koerst zuidwaarts en stopt na het ontbijt bij Manguri ‘in the middle of nowhere’. Een gids leidt u rond in Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld, waar de meeste mensen vanwege de extreme weersomstandigheden onder de grond wonen en werken. Terug aan boord volgt het afscheidsdiner en gaat The Ghan op weg naar Adelaide, waarbij de rijke, okerkleurige tinten van de Outback plaatsmaken voor prachtige groene velden en fraai gelegen plaatsjes. Na het ontbijt arriveert The Ghan in Adelaide, waar uw indrukwekkende treinreis eindigt.

Prijzen en vertrek: 01 april 2020 - 31 maart 2021

Treinen: 

 

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij bezetting met 2 personen:

The Ghan  Platinum Service*, double bed Gold Service*, twin bed
  Hoogseizoen Piekseizoen Hoogseizoen Piekseizoen
Adelaide - Alice Springs of v.v. 1735 1830 945 1035
Adelaide - Katherine - Darwin of v.v. 2485 2620 1645 1795
Alice Springs - Katherine - Darwin of v.v. 1735 1830 945 1035

Reisperiode:
Hoogseizoen: Noorwaarts: April 2019, september - november 2019, februari - maart 2020. Zuidwaarts: 30 oktober t/m november 2019 en februari 2020.
Piekseizoen: Noordwaarts: Mei - Augustus 2019. 

The Ghan Expedition Platinum Service*, double bed Gold Service*, twin bed
  Hoogseizoen Piekseizoen Hoogseizoen Piekseizoen
Darwin - Adelaide 3780 3535 2435 2315

Reisperiode:
Hoogseizoen: Mei t/m augustus 2019.
Piekseizoen: September t/m 24 oktober 2019 & maart 2020.
The Ghan rijdt niet in december 2019 en januari 2020.

Inbegrepen:

  • Maaltijden, snacks, standaard dranken en de off train excursies. 

* Bij boeking van meer dan 6 maanden voor vertrek gelden aantrekkelijke kortingen op de Platinum en Gold Service! Informeer bij boeking. 

Bekijk hier meer informatie en routes van de trein: The Ghan

The Ghan - 'Off Train Excursies'
Tijdens de reis met The Ghan kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. 
Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.
Katherine  Bezoek de indrukwekkende 25 miljoen jaar oude Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park.
Alice Springs  Naar keuze excursie: Alice Springs Desert Park, bezoek de basis van de Royal Flying Doctors of het historische Telegraph Station.
Broken Hill  Naar keuze: stadstour door de mijnwerkerstad; bezoek aan de Pro Hart Gallery; bezoek aan het Palace Hotel (bekende filmlocatie)
  of een bezoek aan het mijnwerkersmonument.
Adelaide  Naar keuze: stadstour door het centrum van Adelaide en de directe omgeving of bezoek de 140 jaar oude Adelaide Central Market.
  met meer dan 80 verschillende marktkraampjes waar veel lokale producten verkocht worden. 


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij bezetting met 2 personen
:

Indian Pacific Platinum Service double bed  Gold Service twin bed 
  Hoogseizoen Piekseizoen Laagseizoen Hoogseizoen Piekseizoen Laagseizoen
Sydney - Perth of v.v. 2870 2995 2370 1765 1870 1560
Perth - Adelaide of v.v. 2180 2220 1790 1320 1385 1095
Adelaide - Sydney of v.v. 1085 1125 915 680 715 555

Reisperiode:
Hoogseizoen: Februari, maart, april, mei, augustus en november
Piekseizoen
: September en oktober.
Laagseizoen
: Januari, juni, juli en december.              

Inbegrepen:

  • Maaltijden, snacks, standaard dranken en de off train excursies.

* Bij boeking van meer dan 6 maanden voor vertrek gelden aantrekkelijke kortingen op de Platinum en Gold Service! Informeer bij boeking. 

Bekijk hier meer informatie en routes van de trein: The Indian Pacific.

Indian Pacific - 'Off Train Excursions'
Tijdens de reis met de Indian Pacific kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. 
Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.  
Broken Hill  Naar keuze:  stadstour door de mijnwerkerstad; bezoek aan de Pro Hart Gallery; bezoek aan het Palace Hotel (filmlocatie 'Pricila, Queeen of the Desert') 
  of een bezoek aan het mijnwerkersmonument.
Adelaide  Naar keuze: stadstour met bezoek St. Peter's Cathedral en de Art Gallery of een bezoek aan de 140 jaar oude Adelaide Central Market. 
Cook  Wandeling op eigen gelegenheid in deze zeer afgelegen nederzetting in het midden van de Nullarbor Plain. 
Kalgoorlie  Stadstour met bezoek aan de grootste open goudmijn van Australië, de "Super Pit". 
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Australië

Reisaanbod

24 dagen Camperreis + Individueel
24 dagen
  • Maui, Britz & Mighty, Apollo, Star, Cheapa.
  • Diverse locaties en campertypes.
  • Profiteer van de beste aanbiedingen.
Bekijk
27 dagen Autoreis + Individueel
27 dagen
  • Afwisselende reis in prettig tempo.
  • 2800 kilometer langs de Oostkust.
  • Ideaal als eerste reis naar Australië.
€ 5325,-
Bekijk
1 2 3