Visum Amerika

Visum Amerika


Voor reizen naar en via Amerika bent u verplicht om elektronisch toestemming aan te vragen voor visumvrij reizen (het zgn. ESTA-formulier). Let bij uw ESTA-aanvraag op het volgende:

  • U dient uiterlijk 72 uur voor vertrek uw aanvraag in te dienen. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.
  • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • Belangrijk:Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld.

Het kan tot 72 uur duren voordat uw aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een referentienummer. Vergeet niet de reactie op uw ESTA-aanvraag te printen. U heeft het referentienummer namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt.

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt. De kosten voor een ESTA-formulier bedragen US$ 14. U kunt de aanvraag voor een ESTA-formulier op https://esta.cbp.dhs.gov/ indienen.

Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat u wellicht naar de ambassade of het consulaat van de V.S. wordt verwezen om een visum aan te vragen. Wij raden u aan een uitdraai van de reactie op uw ESTA-aanvraag mee te nemen naar de luchthaven van vertrek.

ESTA aanvragen zonder creditcard
U heeft de mogelijkheid om een ESTA aanvraag in te dienen met het gebruik van iDEAL of Bancontact/Mister Cash via eVisa Application Services (Nederlands servicebureau). Uw aanvraag wordt dan gecontroleerd op eventuele fouten en daarbij kunt u gebruik maken van een Nederlandse klantenservice waar u met vragen omtrent ESTA terecht kunt. De kosten voor een ESTA reistoestemming bedragen hier €25,- Als u gebruik wilt maken van deze service kunt u op de volgende link klikken ESTA aanvragen met behulp van eVisa Application Services.