De oostkust van Australië

De oostkust van Australië

Afgelopen november ben ik heel last minute in mijn eentje voor 3 weken naar Australië geweest. Binnen 2 weken een Australië reis plannen was wel even een stressvolle uitdaging. Tickets, welke route ga ik afleggen, visum, vaccinatie, verzekeringen, accommodaties, etc. En ik wil alles tot in de puntjes geregeld hebben.

Na een lange reis met een tussenstop in Taiwan, ben ik dan eindelijk in Sydney. Ik ben hier nog maar een paar uur, maar ik ben nu al hélemaal verliefd op deze stad! Wat een fijne en relaxte sfeer! Alles is zo mooi en de mensen zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam.


Ik verblijf 1 week in Sydney en ben natuurlijk naar de Opera House en de Sydney Harbour Bridge geweest. Ik heb heerlijk gegeten en een cocktail gedronken in een skybar met ondergaande zon.

Een kennis, die in Sydney woont, neemt me mee op een zeilboot. We varen door de Sydney Harbour en gooien het anker uit voor een heerlijke lunch en een duik in het water. Heel leuk om de stad vanaf het water te zien.

Met een andere kennis ga ik een nacht kamperen in Blue Mountains. We doen een mooie hike en steken daarna de blokken hout aan om ons diner te grillen. In het donker lopen we nog een rondje om te zoeken naar Kangoeroes, maar ze verstoppen zich.

Na mijn eerste week in Sydney haal ik mijn huurauto op. In 12 dagen ga ik roadtrippen langs de kust naar Brisbane. Ik besluit om eerst een stuk landinwaarts te rijden naar de wijngaarden van Hunter Valley. Hier zie ik mijn eerste kangoeroes rondspringen. Zo leuk!

De dagen daarna rij ik elke dag een paar uur. De ene dag zoek ik het stand op, en de andere dag ga ik juist richting de bergen, bossen en watervallen.

Één van de hoogtepunten beleef ik in de buurt van Coffs Harbour. Ik zit bovenop een grote grasheuvel direct aan de zee met mijn take away ontbijtje. Rechts voor me bij het strand zijn ze aan het surfen, 5 meter achter me staat een groep kangoeroes, en opeens zie ik een groep dolfijnen recht voor me. Dit is cool! Ik pak snel m’n drone en het lukt me om de dolfijnen samen met de surfers in beeld te krijgen.

        

Ik bezoek een dierentuin en het Koala Hospital. Omdat ik ook graag wilde koala’s wil zien, besluit ik om een uur om te rijden naar en gebied waar ze veel zitten. Na een uur zoeken en rondrijden zie ik eindelijk mijn eerste wilde koala, héél ver weg en hoog in een boom.

Vanuit Brisbane boek ik een dag tour naar Morton Island. Een groot paradijselijk eiland waar 15 scheepswrakken voor de kust liggen. De perfecte plek om te snorkelen.

In Brisbane lever ik mijn huurauto in en vlieg ik terug naar Sydney. Mijn reis heeft nog een leuk toetje, namelijk een tussenstop van 2 dagen in Bali. Ik boek een tour zodat ik zoveel mogelijk van Bali kan zien in een korte tijd. 

Na 3 weken ben ik weer thuis. Ik kijk terug op een fantastische reis en ik weet zeker dat ik nog wel een keer terug ga naar Australië. Wat een geweldig land!