Eindexamen en dan geslaagd! Samen op pad naar New York

Eindexamen en dan geslaagd! Samen op pad naar New York

Wat is er nu leuker dan met je zoon of dochter na het eindexamen in mei op pad te gaan?


Vorig jaar ben ik samen met mijn dochter Fleur naar New York geweest en aankomend jaar heb ik de eer met mijn zoon naar Washington te gaan. Samen de middelbare schooltijd afsluiten voordat ze uitwaaieren. Heerlijke quality time samen en vooral genieten van de stad en bovenal van 1-1 gesprekken.

U vliegt in een kleine 8 uur naar New York, tegen de klok, in dus u komt heerlijk einde middag aan. Vanaf JFK of Newark International airport is het heel gemakkelijk met de trein naar Manhattan te reizen voor een bedrag van ongeveer 12,50. Een taxi naar het bruisende hart van Manhattan, Times Square, kost rond de 50 euro.

En het is echt waar! New York is de hoofdstad van de Americain Dream. Wat een heerlijke , bruisende, reusachtige, enerverende stad. Dat gevoel en die beleving moet je echt zelf ervaren, dat is niet uit te leggen!

En dan de vraag waar te overnachten? Gaan we voor de drukte rondom Central park, het charmante theaterdistrict of het hippe Brooklyn? Of toch in het stijlvolle zakendistrict rondom Wallstreet? Elke wijk heeft zijn eigen karakter, het is moeilijk kiezen maar gelukkig brengt de metro je gemakkelijk overal. We besluiten in de wijk Chelsea te gaan overnachten, in het sfeervolle Cambria hotel vlak bij de Hudson River. Een levendige wijk vol kunstgalerijen, musea en restaurantjes. De wijk is minder bekend maar wat is het genieten! Met de heerlijke Chelsea foodmarkt en op loopafstand van het high line park en pier 57, vanaf beiden een prachtig zicht op en over de stad!

Manhattan Henge op 30 mei 2023

Als je net de week na het examen gaat, is er nog een heel bijzonder moment in New York: de Manhattan Henge op 30 mei 2023. Echt een super speciale sunset. De zon staat deze dag precies recht tussen de Oost-West straten van New York en schijnt er recht door heen. Er zijn een paar plekken waar je het beste ziet, de 53 straat en de 42e zijn het mooiste! Wees op tijd het is een kwartier voor tijd al erg druk!

  

5 dagen genieten

En verder is er zóveel te doen, het is echt genieten samen. Een toeristische tripje naar het vrijheidsbeeld, druk maar toch bijzonder. Zeker voor mijn dochter die voor het eerst dit immense beeld ging aanschouwen. We mochten nog niet in de kroon maar hopelijk kan dat dit jaar weer.  De tweede avond bezochten we de “Moulin Rouge” theater show, dans, muziek & show  in één. Het theater is ook fantastisch, ingericht als een oud bordeel. En je kunt er in de omgeving heerlijk eten, als je de wijk inloopt rondom de 46e heb je veel kleine charmante restaurantjes.

En dan echt het meest spectaculaire: dat was een helicopter vlucht over Manhattan. Een check, een instructie, oorkleppen op en boarden. De lichtste mag voorin, dus met een beetje geluk is dat je zoon/dochter. In 15 minuten vlieg je helemaal naar The Bronx en terug , echt waanzinnig! Vanuit de lucht over het empire state building, het stadion., Times Square, de Zoo etc.

     

Ik kan er nog uren over vertellen van de rooftop bars, delicatessen winkeltjes en Little Italy tot een geheim restaurant aan Central Park. Je blijft ontdekken! 

En dan binnenkort naar Washington DC:  De hoofdstad van de VS! Een verrassend gezellige en gevarieerde stad waar de belangrijkste bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn. Iedereen kent het Witte Huis, het Capitool en het Pentagon, maar de Capital Region heeft veel meer geheimen in petto. En dat ga ik komend jaar in mei ontdekken, ik kijk er naar uit en zal jullie op de hoogte houden.

Groeten Simone

 

 Quote:

“Dochter Fleur (17):  New York een stad waar ik als klein meisje alleen maar van kon dromen.. deze wens is in vervulling gegaan… jaren gewacht, Maar het was superleuk om dit met mijn moeder te doen”