Visum Vietnam

Visum Vietnam


Voor uw reis naar Vietnam dient uw paspoort nog tenminste 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland en heeft u een visum nodig. Er zijn een aantal manieren waarop u dit visum kunt verkrijgen.

 1. Visum bij aankomst:
  Een toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 30 dagen te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven, mogelijk voor reizigers  met (onder andere)  een Nederlands en Belgisch paspoort, die in het bezit zijn van een retour vliegticket. Hiervoor heeft u het volgende nodig: een visa on arrival autorisatie formulier, visa application formulier, twee pasfoto’s per persoon, het paspoort en US$ 25,- (single entry) / US$ 50,- (multiple entry), per persoon contant om de visumkosten op de luchthaven bij aankomst in Vietnam te voldoen.

  Het autorisatie formulier is een officieel document dat wij voor u kunnen verzorgen via onze lokale agent in Vietnam. Hiervoor dienen we een kopie van uw paspoort te ontvangen. Het paspoort kopie sturen wij door naar onze agent in Vietnam. Onze agent vraagt de autorisatiebrief bij de Vietnamese immigratiedienst aan. De autorisatiebrief ontvangen wij per email retour en zullen wij u tezamen met het visum aanvraag formulier aan u doorsturen. De autorisatiebrief is nog niet het daadwerkelijke visum, maar verleent autorisatie om het visum bij aankomst op de luchthaven in Vietnam aan te vragen. De autorisatiebrief dient u bij het inchecken van uw vertrekvlucht  vanuit Nederland (of België of Duitsland) aan de luchtvaartmaatschappij te tonen, anders wordt u niet aan boord toegelaten.

  Bij aankomst in Vietnam op de luchthaven levert u de formulieren, pasfoto’s en uw paspoort in, waarna u na betaling van de visumkosten het visum in uw paspoort ontvangt. U dient tenminste 1 lege visum pagina in uw paspoort te hebben. Indien u hiervan gebruik van wenst te maken, dienen we uiterlijk 4 weken voor vertrek de paspoort kopieën van de reizigers ontvangen te hebben. Dit dienen de kopieën van de paspoorten te zijn, waarmee men naar Vietnam afreist. Houdt hiermee rekening indien u i.v.m. de geldigheid van uw paspoort eventueel een nieuw paspoort voor uw reis moet aanvragen.

 2. Zelf aanvragen bij de Vietnamese ambassade:
  Het visum voor vertrek zelf aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel. Informatie over de openingstijden van de ambassade e.d. kunt u terug vinden op de website van de Vietnamese ambassade
 3. Laten verzorgen door een visumbemiddelingsbureau: De visumaanvraag voor vertrek laten verzorgen door een visumbemiddelingsbureau, bijvoorbeeld Visumdienst. Het bureau berekent hier bemiddelingskosten voor.
 4. Online een elektronisch visum aanvragen:
  U kunt via onderstaande link een elektronisch visum (e-visum) aanvragen via de Vietnamese immigratiedienst. Het e-visum is geldig voor maximaal 30 dagen verblijf in Vietnam. De kosten voor het e-visum worden betaald via een elektronische betalings-gateway zoals voorgeschreven door de immigratiedienst. De betaling wordt niet terugbetaald als de aanvraag wordt geweigerd.

Let op: Wanneer u tijdens uw reis overland naar Vietnam reist (bijvoorbeeld per boot) is het niet mogelijk om met een autorisatieformulier een visum bij de grens van Vietnam te regelen. In dit geval dient u zelf het visum voor Vietnam te regelen via de Vietnamese ambassade in Den Haag of Bussel of uw visum aanvraag te laten verzorgen door een visumbemiddelingsbureau vooraf aan uw reis.