Canadream praktische informatie omtrent camperhuur t/m maart 2021

Canadream praktische informatie omtrent camperhuur t/m maart 2021


Huurtarief
De huurprijzen zijn gebaseerd op het flex-tarief systeem. De tarieven worden wekelijks door de verhuurder vastgesteld aan de hand van vraag en aanbod en zijn alleen geldig indien in de desbetreffende week (uiterlijk op zaterdag) de reservering wordt vastgelegd. Het flextarief is geldig voor maximaal 35 huurnachten. De huurprijs wordt per nacht berekend. Bekijk hier de aanbiedingen van Canadream.

Leeftijd en documenten:
Minimum leeftijd van bestuurders is 21 jaar. Geldig rijbewijs is verplicht en internationaal rijbewijs sterk aanbevolen. Bij het ophalen van de camper dient een geldig legitimatiebewijs getoond te worden.

Verhuurlocaties
:

 • Vancouver
 • Calgary
 • Edmonton
 • Whitehorse
 • Toronto
 • Montreal \ Halifax

Openingstijden van de verhuurstations:
Alle locaties:
01 oktober – 30 april: maandag t/m zaterdag 08:00 – 17:00 uur. 
01 mei – 30 september: maandag t/m zondag*: 08:00 – 18:00 uur.
* Voor het ophalen en/ of inleveren op zondag is er een toeslag van toepassing.
Locatie Edmonton: is gesloten op zondag.

Overzicht feestdagen Canada seizoen 2019/2020
14 oktober 2019 Thanksgiving day (Canada)
11 november 2019 Remembrance day
25 december 2019 Christmas day
26 december 2019 Boxing Day
01 januari 2020 New Year’s day
17 februari 2020 Family day 
10 april 2020 Good Friday
12 oktober 2020 Canadian Thanksgiving
11 november 2020 Remembrance Day
25 & 26 december 2020 Kerst


Transfer:
Op de volgende verhuurlocaties beschikt Canadream over een eigen transfer service die u van de luchthaven of het luchthaven hotel ophaalt en aflevert, tegen de aangegeven toeslag:

Toeslag voor transfer per enkele reis per gezelschap / boeking van maximaal 4 personen 
Halifax* € 8
Toronto* € 12
Montreal* € 46
Whitehorse € 8
Calgary € 19
Vancouver € 24
Edmonton € 30

*locaties met CanaDream shuttle service, overige locaties zijn taxi diensten

Van toepassing voor camperhuur tot en met 01 november 2019:

In de ochtend van de dag dat u de camper ophaalt, neemt u telefonisch contact op met het Canadream verhuurstation, om een ophaal afspraak te maken. Transfer vanaf de luchthaven of het luchthaven hotel is bij de huursom inbegrepen, m.u.v. Montreal, hiervoor geld een toeslag voor de transfer.

Van toepassing voor camperhuur vanaf 1 april 2020:
Op de volgende verhuurlocaties beschikt Canadream over een eigen transfer service die u van de luchthaven of het luchthaven hotel ophaalt en aflevert, tegen een toeslag (zie prijsinformatie) kunt u gebruik maken van de shuttle transfer service.
Halifax, Toronto en Montreal                   

Op de volgende verhuurlocaties beschikt CanaDream niet over een eigen shuttle service (vanwege operationele redenen), maar kunt u gebruik maken van een taxi service, waarmee CanaDream een samenwerkingsovereenkomst heeft: Calgary, Edmonton, Vancouver en Whitehorse. Indien u bij boeking de transfer toeslag (zie prijsinformatie) voldoet, dan kunt u tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de taxi dienst en hoeft u ter plaatse de taxi kosten niet meer te voldoen.

U kunt op de dag voor het ophalen van de camper of op de ochtend dat u de camper ophaalt (vanaf 08.00 uur), middels een gratis telefoonnummer (vanaf vaste telefoons) contact opnemen met de verhuurlocatie om te informeren hoe laat u de camper kunt ophalen. Indien u de camper ophaalt in Halifax, Toronto of Montreal en u heeft de transfer bijgeboekt, hoort u tevens hoe laat u bij uw accommodatie wordt opgehaald.
Vanwege beperkte bagage capaciteit in de transfer bus, kunt u 1 koffer en 1 stuk handbagage mee nemen per persoon.
Haalt u de camper op bij een van de taxi transfer locaties, dan dient u contact op te nemen met het taxi bedrijf om door te geven hoe laat u opgehaald dient te worden.

De contact gegevens zijn als volgt:
Calgary - Associated Cabs Tel: 403-299-1111
Vancouver - Delta Sunshine Taxi (Delta Surrey Green Cab) Tel: 604-594-1111 Edmonton – CRS Taxi Ltd Tel: 780-948-8294
Whitehorse – Premier Cabs Tel: 867-393-2228

Ophaaltijden en inlevertijden
De campers kunnen worden opgehaald tussen 13:00 – 16:00 uur. Tegen bijbetaling van Early Pick up toeslag, kan de camper tussen 10:00 en 12:00 uur worden opgehaald. Inlevertijd: vanaf 08:00 uur, voor 10:00 uur dient het inleveren afgehandeld te zijn. Tegen bijbetaling van Late drop-off toeslag kan de camper tot 15:00 uur worden ingeleverd. 


Voor alle campers geldt:
Het interieur van de camper dient schoon gemaakt te zijn, de vuilwatertanks dienen geleegd te zijn voor het inleveren van de camper en de camper dient bij het inleveren tenminste zoveel benzine in de tank te hebben, als bij het ophalen van de camper. U ontvangt de camper met minimaal ¼ tank benzine. 

Borgsom:
Bij het ophalen van de camper dient een borgsom voldaan te worden. De borgsom kan alleen per creditcard voldaan worden. De borgsom bedraagt CA$ 1000,- De borgsom wordt op de creditcard doorbelast en na het inleveren van de camper op dezelfde creditcard teruggestort, indien de camper schoon, compleet en in goede conditie wordt ingeleverd.  Indien u tijdens de huurperiode bij een ongeval betrokken bent geraakt, wordt de borg  voor een minimale periode van 60 dagen of totdat de claim is afgesloten vastgehouden.

Noordelijke toeslag en Rijrestricties:
Indien u door Yukon, Labrador, ten noorden en oosten van Sept-Iles Quebec of Newfoundland wilt rijden, betaalt u een toeslag (noordelijke toeslag) van CA$500,-. U dient dit bij boeking aan te geven.

U heeft dan toestemming over de volgende wegen en/of in de volgende gebieden te rijden:

 • Alaska Highway North of Fort St. John, British Columbia.
 • Cassiar Highway (#37) North of Kitwanga, British Columbia.
 • Highway #35 North of Peace River, Alberta.
 • NorthwestTerritories, Yukon, Nunavut, Newfoundland.
 • Quebec & Labrador North and East of Sept-Iless.

Het is niet toegestaan om in niet vermelde gebieden en over niet vermelde wegen te rijden in de provincies Yukon, Labrador en Newfoundland. 

Indien u de camper in Whitehorse ophaalt, heeft u automatisch toestemming om in de hierboven vermelde gebieden te rijden, met uitzondering van  de Dalton Highway #11 ten noorden van Livengood, de Denali Highway in Alaska en de North Canol Highway in de Yukon. De Dempster Highway mag alleen tussen 16 mei en 14 september gebruikt worden. Huurders die door de gebieden rijden die onder de noordelijke toeslag vallen, zonder toestemming ontvangen een boete van CA$ 900,- en de camperverzekering komt te vervallen. 

Er geldt een toeslag voor het rijden/verblijf in de USA van CA$10,- per camper/per nacht (excl. tax). Indien Canadream niet op de hoogte is van uw verblijf in de USA dan vervalt uw verzekering en zijn alle kosten voor uzelf. In de periode 16 mei – 14 september is het verboden om door Death Valley (Calofirnië) te rijden) Er is een festival toeslag van US$ 1500,- van toepassing indien de camper gebruikt wordt om bepaalde festivals zoals de Burning Man en Electric Daisy Carnival in Nevada te bezoeken. Toestemming hiervoor dient op het moment van boeking aangevraagd te worden. 

Tevens is het niet toegestaan op onverharde en niet-publieke wegen te rijden en gebieden die ter plaatse worden vermeld.  De verhuurder houdt het recht om ten alle tijden routebeperkingen uit te breiden. Bekijk hier de rij-restricties van Canadream op een kaart.


Verzekeringen:
Inbegrepen in de standaard huursom: All Inclusive verzekering bestaande uit CDW, LDW en VIP verzekering. Eigen risico CA$750,- tot CA$1500,-, afhankelijk van gebeurtenis en leeftijd van de bestuurder.  Bekijk hier een overzicht van de algemene huurvoorwaarden en kijk hier voor een overzicht van de verzekeringsvoorwaarden. Bij het ophalen van de camper ontvangt u een compleet overzicht van huurvoorwaarden verstrekt.