2 van 29

Campingreis: British Columbia & Alberta & Vancouver Island

 • Begin- en eindpunt: Vancouver
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004233
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Excursies

Surf and Turf met gereserveerde campings in British Columbia, Alberta & Vancouver Island

Deze campertour begint en eindigt in Vancouver. Via Manning Provincial Park rijdt u naar het zuidelijk deel van de Okanangan met zijn fruit- en wijngaarden, zandstranden en de enige echte woestijn van Canada. De Kootenays staan bekend om de prachtige berglandschappen, blauwe meren en leuke dorpjes. Als u op zoek bent naar witte bergtoppen, gletsjers en ijsvelden, bloeiende alpenweiden, wilde dieren en watervallen, dan kunt u uw hart ophalen in één van de vele parken die in deze route zijn opgenomen, zoals Mount Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park, Jasper National Park, Pacific Rim National Park, Mount Robson Provincial Park en Wells Gray Provincial Park om er maar een paar te noemen. De route leidt u over de beroemde Icefields Parkway en Sea-to-Sky Highway. Bezoek unieke steden zoals Penticton, Nelson, Revelstoke, Golden, Banff, Jasper, Whistler en Tofino. Op Vancouver Island kunt u een walvis- en orka-excursie maken, genieten van de stilte van het regenwoud of de gezellige drukte van de  provinciale hoofdstad Victoria opzoeken.
 
Indicatie aantal te rijden kilometers: 3500 kilometers, o.b.v. de gepubliceerde route, exclusief eventuele extra toe te voegen plaatsen.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen + Vancouver – Manning Provincial Park ca. 200 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten en de ‘greatoutdoors’ op te zoeken. Het landschap van Manning Provincial Park varieert van weelderige, groene vegetatie die kenmerkend is voor kustgebieden, tot aan de drogere gebieden die meer in het binnenland voorkomen. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wildlife, zoals eekhoorns, chipmunks, marmotten, bevers, herten, beren, coyotes en meer dan 190 soorten vogels.
Dag 2: Manning Provincial Park – Penticton ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in de warme Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
Dag 3: Penticton – Christina Lake ca. 208 km
U vervolgt de route eerst naar het zuiden over de rollende heuvels langs prachtige meren en wijngaarden. Dan rijdt u via de Crowsnest Highway naar Christina Lake, het warmste meer in heel Canada.
Dag 4: Christina Lake – Nelson ca. 116 km
De route gaat verder naar het oude stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 5: Nelson – Revelstoke ca. 270 km
Op weg naar Revelstoke leidt het Travel Book u naar de grotten van Ainsworth Hot Springs. Bezoek Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Rijd langs de oevers van Arrow Lakes naar het bergdorpje Revelstoke.
Dag 6: Revelstoke – Golden 150 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs de steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een rafting-trip.
Dag 7 - 8: Golden – Banff National Park ca. 140 km
Vandaag rijdt u door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet. U verblijft hier 2 nachten.
Dag 9 - 10: Banff National Park – Jasper National Park ca. 290 km
Vandaag rijdt u over de beroemde Icefields Parkway (Highway 93), die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. Verwacht spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers. Kijk goed of u schapen, herten, zwarte beren of coyotes ziet. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake, Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier... Het Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist!
Hier verblijft u 2 nachten.
Dag 11 - 12: Jasper National Park – Wells Gray Provincial Park ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park.
Dag 13: Wells Gray Provincial Park – Lillooet ca. 290 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van BC. De route brengt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen, en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 14: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte  met de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak 2 Peak Gondola.
Dag 15 - 16: Whistler – Ucluelet / Tofino ca. 347 km, veerboot
U neemt de Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan en vervolgens de veerboot naar Vancouver Island. Stop even in Coombs, bekend om de geiten die op het dak van een winkel grazen. Bezoek Cathedral Grove met zijn reusachtige 800 jaar oude bomen. De prachtige Pacific Rim Highway brengt u naar Ucluelet, een klein kustdorpje.
Dag 17 - 18: Ucluelet – Victoria ca. 355 km
Bekijk de muurschilderingen op de gebouwen in Chemainus en de totempalen in Duncan. Probeer de Nanaimo-bar (lekker!) in Nanaimo. Rijd de Malahat Drive met panoramisch uitzicht op Mount Baker, naar Victoria. U verblijft 2 nachten in Victoria.
Dag 19 - 20: Victoria – Vancouver omgeving ca. 95 km, veerboot – inleveren camper in Vancouver
Vanochtend brengt de veerboot u in 1,5 uur over de Strait of Georgia weer terug in de omgeving van Vancouver.
De campertour komt de volgende dag tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf. 

Routekaart

Recensies

Campingreis: British Columbia & Alberta & Vancouver Island 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Excursies