Excursiemogelijkheden Athene

Excursiemogelijkheden Athene


In combinatie met onze reizen naar Griekenland en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

1. Wandeling ‘A Gem Called Athens’, dé manier om de stad echt te leren kennen.

Tijdens deze rondleiding door Athene komt u langs een aantal van de bekende bezienswaardigheden, maar de nadruk ligt op het ontdekken van de verborgen pareltjes van de stad. Een lokale Nederlandstalige gids vertelt u, tijdens de “Ontdek Athene wandeltour”, verhalen en anekdotes over het leven in Athene. U maakt kennis met bijzondere locals, komt langs moderne streetart, oude tempels, rijkversierde Byzantijnse kerkjes en door sfeervolle buurten. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van die gezellige terrasjes om even uit te rusten én om te genieten van een echte Griekse koffie met traditionele lekkernijen.

Het ene moment ervaart u de hectiek van een mediterrane markt. Het volgende moment waant u zich op een Grieks eiland als u tussen de kleine witte huisjes, in het schilderachtige wijkje Anafiotika, loopt. Vanaf de Pnyx, de plek waar 2500 jaar geleden de democratie is ontstaan, geniet u van een onvergetelijk uitzicht op de Akropolis. Het hedendaagse Athene ervaart u in de hippe wijk Psiri. Waar veel gebouwen versierd zijn met streetart. Of in het levendige Monastiraki met z’n vele tweedehands winkeltjes.

Tijdens deze tour bezoeken we geen archeologische sites of musea. Een culinaire wandeling in Athene is een waar feest voor de zintuigen. Maak kennis met een scala aan Griekse specialiteiten en proef van al die verschillende lekkernijen. Van stroperige verse loukoumades met Griekse honing tot verrassende kazen tot lokale likeuren.

  • Onder leiding van een Nederlandse gids.

Vanaf €26,- per persoon.

 

2. Hike & Bite
Deze wandeling neemt u mee naar kleine familiebedrijfjes en traditionele speciaalzaken. En natuurlijk komt u op de centrale markt, het kloppende hart van Athene en een spektakel van kleuren, geuren en schreeuwende marktkooplieden. Hier komt heel Athene z’n inkopen doen, van de in het zwarte geklede omaatjes tot de koks van sterrenrestaurants.

U bezoekt kleine speciaalzaakjes en komt langs kleurrijke marktkraampjes met lokale producten. U maakt kennis met verschillende soorten olijven bij de oudste olijvenwinkel van Athene. En proeft romige Griekse yoghurt bij een zuivelwinkeltje dat al sinds de jaren '30 bestaat. Ook leert u dat er nog veel meer Griekse kazen zijn dan feta alleen en proeft u het verschil tussen ouzo en raki. Bij de bekendste delicatessenzaak van Athene probeert u de lekkerste specialiteiten.

Griekenland heeft een rijke en gevarieerde culinaire traditie, dankzij zijn unieke mix van invloeden uit zowel het westen als het mysterieuze oosten en de ligging aan de zee. Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het Griekse leven, waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt. U wordt wegwijs gemaakt in de vele culinaire Griekse gewoontes en maakt kennis met de speciale gerechten die verbonden zijn met specifieke feestdagen en gebeurtenissen.

Grijp uw kans om te genieten van een breed scala aan Griekse delicatessen, kennis te maken met de rijke Griekse eetcultuur en u te laten inspireren door al die mooie producten. Geniet van deze unieke tour, in het authentieke deel van Athene. U hoeft na afloop niet meer te lunchen.

  • Inclusief een viergangendiner op vier locaties.
  • Deze tour is ook geschikt voor vegetariërs.
  • Deze tour is uit te breiden met een wijnproeverij in een hippe wijnbar.

Vanaf €68,- per persoon.

 

3. Segway Tour
Tijdens deze 2 uur durende tour per segway verkent u op een leuke en ontspannen manier de stad en hoort u boeiende verhalen over mythische helden. Per Segway rijdt u door de buurten Plaka en Monastiraki langs de voet van de Acropolis, het kloppende hart van Athene.

  • Duur: 2 uur.
  • Inclusief een instructie en gebruik van een helm.

Vanaf € 67,- per persoon.