Excursiemogelijkheden vanuit Vientiane - Laos

Excursiemogelijkheden vanuit Vientiane - Laos


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

City Tour Vientiane + Boeddha Park 
Tijdens de stadstour bezoekt u de prachtige tempels en monumenten in Vientiane, de hoofdstad van Laos aan de Mekong. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Phra Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuis hoort.

Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger. In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’,  wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. ‘s Middags brengt u een bezoek aan het Boeddha Park, gelegen op ongeveer 25 kilometer van Vientiane, is een fantasievolle beeldentuin. U ziet hier de prachtigste en meest bijzondere Boeddha’s die u ooit heeft gezien. Luang Pu, een sjamanistische priester is in de jaren ’50 begonnen met de bouw van het park. De beelden zijn gebaseerd op de hindoeïstische en boeddhistische iconografie. Elk beeld vertelt een eigen verhaal. Dit bijzondere park is een surrealistischeplek geworden voor iedereen die van boeddhabeelden houdt. Zeer fotogeniek!

Onderweg wordt gestopt bij Lao Diasble Women’s Development Center, waar vrouwen – ongeacht hun handicap – de mogelijkheid hebben nieuwe vaardigheden te leren en wat geld te verdienen met huisnijverheidsproducten.


Type excursie: dagexcursie.
Prijs: € 61,- per persoon.

Terug naar boven.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Laos

Reisaanbod

Er zijn helaas geen reizen gevonden die matchen met de ingestelde filters