Excursiemogelijkheden vaste land en Peleponnesos

Excursiemogelijkheden vaste land en Peleponnesos


In combinatie met onze reizen naar Griekenland en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

1. Excursie naar wijnboerderij in omgeving Olympia
De familie die de landerijen runt laat u de druivenvelden zien en de olijfboomgaarden. Daarna bekijkt u de productieruimte, de bottelarij en de wijnkelder. Tot slot proeft u een rode en een witte wijn vergezeld met hartige snacks.

Er is ook gelegenheid om de heerlijke, pure producten te kopen en mee te nemen naar Nederland. Naast de wijn en de olijfolie maakt de familie ook ‘moustokoulouro’ een halfzoet koekje gemaakt van druivenpulp. Een populaire traktatie in Griekenland! Alles kan reisbestendig worden ingepakt.

 • Duur: ongeveer 1 tot 1,5 uur.
 • Kleinschalig karakter (tot ca. 6 personen).

Vanaf €15,- per persoon.

 

2. Raften over de Lousios Rivier
De Lousios Rivier is waar oppergod Zeus ging baden, zo gaat het verhaal. Het kristalheldere water van de rivier, omgeven door een spectaculaire, weelderig begroeide kloof is een prachtige plek voor een rafttocht. Op de route liggen stroomversnellingen van de 2e graad. De start is in Lousios, vervolgens gaat de tocht over de Alfios rivier en eindigt bij de spectaculaire Koukos brug. De rafttrip is geschikt voor personen vanaf 8 jaar, met een basis conditie. 

 • Duur: rafttrip 2 uur, totale duur ca. 4 uur.
 • Tijd: Start rond 11.30 uur. Exacte tijd hoort u enkele dagen van te voren.
 • Zelf meebrengen: extra paar schoenen, zwemkleding en een handdoek.
 • Tegen bijbetaling is een lunch mogelijk vanaf 8 personen.
 • Inbegrepen:
  - Het vervoer vanaf de basis van Trekking Hellas naar het startpunt.
  - Alle benodigde materialen (wetsuits, helm, zwemvest).
  - Professionele gidsen.
  - Thee.

Vanaf €63,- per persoon.

 

3. Wandeling door de Lousios kloof, waarbij u gebruik maakt van de ActiveNav applicatie
U heeft toegang tot 2 verschillende routebeschrijvingen via de Active Nav App, te downloaden op uw mobiele telefoon. De 2 kortere routes samen kunnen tot 1 lange wandeling gecombineerd worden. U rijdt met uw huurauto naar het startpunt van de route in Moni Filosofou of Moni Prodomou. De wandelingen zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Route 1:
Start in Moni Filosofou, afstand ca. 4 kilometer. Deels langs de Lousios Rivier, mogelijkheid tot bezoek aan het klooster Old Filosofou.

Route 2:
Start in Moni Prodomou, afstand ca. 6 kilometer. U wandelt o.a. langs de antieke opgravingsplek Gortys met een byzantijnse kerk en archelogische opgravingen.

 • Duur van de wandelingen: 1,5 tot 4 uur, afhankelijk van de gekozen optie.

Vanaf €12,- per boeking.

 

4. Fietstour ‘Highlights van Thessaloniki’
Welkom in Thessaloniki, dé onontdekte stad van Noord-Griekenland. Na Athene is Thessaloniki met bijna een miljoen inwoners de tweede grootste stad van Griekenland. De stad heeft een fascinerende geschiedenis, prachtige pleinen, boulevards, een sfeervolle oude stad, authentieke markten en heerlijk eten. Het nog relatief onbekende Thessaloniki kent een bruisend cultureel leven. Ontdek met onze fietstour ‘Highlights van Thessaloniki’ de onontdekte parels van de tweede grootste stad van Griekenland.

Op de fiets langs de hoogtepunten van de stad
De leukste eerste kennismaking met de stad is absoluut op de fiets. Tijdens onze drie uur durende Highlights fietstour van Thessaloniki nemen we u mee langs de hoogtepunten van de stad. Op een rustig tempo fietsen we langs de leukste bezienswaardigheden en door sfeervolle Griekse wijkjes zoals Valaoritou en Kamara. We komen langs de bekende Witte Toren, de Rotonda en het Aristotelesplein. Ook fietsen we door de gezellige Ladadika wijk, over de boulevard en langs de verschillende lokale markten. Met deze tour ziet u plekken waar men normaal gesproken als toerist niet snel zal komen.

 • Aan de tour nemen maximaal rond de 12 personen deel.
 • Vanaf 4 personen kunt u de tour als privétour boeken, tegen een toeslag van € 10,- per persoon.
 • Duur: ca. 3 uur.
 • Start van de tour: 09.30 uur, behalve op donderdag dan start de tour om 10.00 uur.
 • Inbegrepen:
  - Enthousiaste Nederlandstalige gids.
  - Hippe Cortina fiets.
  - Een verrassing onderweg

Vanaf € 35,- per persoon.