Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

9 dagen Autoreis + Individueel
9 dagen
  • Prachtige autoreis van Lissabon naar Faro
  • Strand, oneindige zee en blauwe luchten
  • Costa de Lisboa, Costa Dourada & Algarve
€ 1250,-
Bekijk


Portugal

 
Bem-vindos a Portugal! Welkom in het land van de fadomuziek, de kunst, de gezellige kleine kroegjes in de volkswijken van Lissabon en Porto en de ontdekkingsreizigers die Portugal zo’n rijke geschiedenis gegeven hebben.
 
Portugal heeft reizigers veel te bieden; het heeft zich ontwikkeld tot een centrum van kunst, cultuur en gezelligheid. Er zijn diverse nieuwe musea geopend, micro-brouwerijen gestart en Portugese chef-koks zijn druk met het ontwikkelen van innovatieve menu's. Verder is het land betaalbaar en rijk aan prachtige, afwisselende landschappen, wat het als reisbestemming nog aantrekkelijker maakt.
 
U ziet hier verstilde vergezichten, authentieke plattelandsdorpjes, de prachtige kust aan de Atlantische Oceaan met uitgestrekte stranden, de ongerepte natuur in het noorden en het weidse landschap van het zuiden.
 

Noord Portugal

 
Noord-Portugal is gevarieerd en kleurrijk. Hier en daar is het nog echt pittoresk. Er zijn kilometerslange stranden, en groene heuvels bij Lima en Minho. Meer naar het oosten wordt het landschap ruiger en bergachtiger. Porto is een populaire haven-stad, levendig en actief: er gebeurt altijd iets. Ook treft u hier nog de echte Portugese folklore en tradities: verse vis, muziek en kleurrijke ambachten.
 

Alentejo

 
Onbekende wegen, weidse velden, olijfboomgaarden, en... weinig toeristen. Daarnaast: heerlijk eten en ontspannen dorpjes met een relaxed tempo. Bij de Alentejo vindt u onbekende, prachtige natuur- en watergebieden van Portugal, en hier en daar gezellige eethuizen waar u geniet van de Portugese keuken. Voorheen was dit bekend als de ''broodmand'' van Portugal, tegenwoordig vindt u hier vooral veel mooie druivengaarden. Ontdek deze provincie in uw eigen tempo.
 

Algarve

 
De Algarve is als bestemming redelijk populair. De stad Lagos is een van de meest geliefde bestemmingen onder reizigers. Dit hangt samen met de zandstranden, ruime baaien, rotsen en hier en daar mooie, authentieke dorpjes. Geniet van de cultuur in Faro en Tavira, ontspan bij Sagres en ontdek de kustlijn.
 

Pousadas

 
In de zonnige kustgebied Algarve bent u net zo welkom als bijvoorbeeld in de Alentejo. Welkom ook in de klassieke pousada's waar de geschiedenis van Portugal geschreven staat.  Tijdens uw bezoek maakt u kennis met eeuwenoude tradities zoals de klassieke keuken en de barok-gebouwen, maar ook met moderne kunst zoals biennales, street-art en performance-art in Lissabon.

 Portugal Specialist WRC Reizen Birgitta Kolsteeg

Sinds 2005 ben ik als Portugal Reisspecialist verantwoordelijk voor het Portugal programma van de WRC Reizen Groep. Ik woon al 20 jaar in Portugal, nabij Sintra. Portugal is in de loop der jaren mijn tweede vaderland geworden, een prachtig land waar veel te zien en te ontdekken valt. Graag help ik u bij het samenstellen van uw reis naar Portugal, bem-vindo in Portugal!

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Ons reisaanbod in Portugal

De reizen binnen Portugal zijn als volgt onderverdeeld: