10 van 10

Pousada Special: Reis door de geschiedenis van Portugal

 • Autoreis van Lissabon naar Porto (noorden)
 • Middeleeuwse stadjes en prachtige kloosters
 • Indrukwekkende bergen van Serra da Estrela
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: APO1812111
 • Gemiddeld: 4,5 / 5 sterren
€ 800,-
Bovenstaande prijs betreft de meest gunstige, bekijk de prijzen voor voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Roos Golstein
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Roos Golstein alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen

Daar waar Europa eindigt begint uw reis door het verleden!

 
Het mysterieuze Sintra, het middeleeuwse stadje Óbidos, de prachtige kloosters van Batalha en Alcobaça, de bruisende universiteitsstad Coimbra, de indrukwekkende bergen van de Serra da Estrela en het historische kasteel van Guimarães. Het leven in Portugal wordt beheerst door de eeuwenoude geschiedenis van het land. Eén van de oudste naties van Europa, daar waar Europa eindigt begint uw reis door het verleden!

U kunt deze Pousada Special bij aankomst in Portugal uitbreiden met een verblijf in Cascais en aan het einde van uw reis kunt u uw verblijf verlengen in Porto. Maak uw wensen kenbaar!
 
Portugees genieten – van pousada tot pousada
Trekkend van pousada naar pousada heeft Portugal veel te bieden. Historie, cultuur en natuur en elke avond weer een verrassing, waar slapen we vannacht? In de torenkamer van een kasteel, een kloostercel van een middeleeuws klooster of een kamer in een paleis? Wakker worden met een prachtig uitzicht in één van de natuurgebieden van Portugal? Even leven als een vorst, een nachtje middeleeuwen, maar dan met een vleugje design en de gemakken van de moderne tijd, dat is een verblijf in één van de pousadas in Portugal. U kunt kiezen uit historische pousadas, gevestigd in nationale monumenten of meer eenvoudige pousadas omgeven door prachtig natuurschoon. ‘Bem-vindos ao país das pousadas’, welkom in het land van de pousadas!
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Queluz ca. 15 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Lissabon. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar Queluz alwaar u logeert.

Pousada do Palácio de Queluz

Ooit was het paleis van Queluz de favoriete residentie van de koninklijke familie, nu kunt u genieten van de rijkdom van het verleden. De pousada is gevestigd in de klokkentoren van het Paleis van Queluz dat ooit gebruikt werd door de Koninklijke garde van het Hof.

Dag 2: Queluz en omgeving
Dag 3: Lissabon / Queluz – Coimbra - Condeixa-a-Nova ca. 225 km
Vandaag maakt u een reis door de geschiedenis! Óbidos is een charmant, geheel gerestaureerd vestingstadje uit de 15de eeuw en de meest intact gebleven middeleeuwse stad van Portugal. U passeert twee van de belangrijkste religieuze bouwwerken van het land, namelijk de middeleeuwse kloosters van Alcobaça en Batalha. Beiden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En tenslotte, Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa.

Pousada Condeixa-a-Nova

Dit charmante hotel ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Coimbra. Het schilderachtige landgoed met een prachtige tuin was ooit in het bezit van de adellijke familie Almadas.

Dag 4: Condeixa-a-Nova – Viseu ca. 100 km
U kunt allereerst een bezoek brengen aan Conímbriga, ooit een belangrijke Romeinse nederzetting, waar zich de grootste Romeinse opgraving in Portugal bevindt. Vervolgens rijdt u naar Coimbra, hier wordt het dagelijkse beeld bepaald door meer dan 20.000 studenten. Als u door de oude straatjes loopt, omzoomd met hoge huizen, met haar kerken en monumenten, waant u zich in een ander tijdperk. Zeker ook omdat de studenten de oude tradities in ere houden, in hun traditionele zwarte pak en lange capes. Na uw bezoek aan Coimbra reist u naar Viseu, de hoofdstad van de Beira Alto en het centrum van de Dão-wijnstreek, één van de bekendste van het land. Viseu heeft veel kerken, maar de grootste charme van de stad is het historisch centrum met zijn nauwe straatjes.

Pousada Viseu

Het is moeilijk voor te stellen dat deze moderne en sfeervolle pousada ooit een ziekenhuis was. Het prachtige gebouw uit de 19de eeuw herbergt ruime kamers en veel faciliteiten voor een zorgeloos verblijf.

Dag 5: Viseu

Bezoek aan de Serra da Estrela

De Serra da Estrela bepaalt het landschap rond Viseu. Met een gemiddelde hoogte van 1500 meter is het gebergte het dak van Portugal. Grillige granieten rotsformaties, gletsjerdalen, dennen- en eikenbossen, stadjes en dorpjes die met graniet en leisteen zijn gebouwd, de Serra da Estrela is een imposant natuurgebied. Dit gebied is van oudsher het gebied van grote schapenkuddes, proeft u vooral de bekende Serra-kaas onder het genot van een glas wijn uit deze streek.
Dag 6: Viseu – Guimarães ca. 190 km
Vandaag verlaat u het gebied van de Serra da Estrela en reist u verder naar het noorden, naar het wijnbouwgebied van de Douro. Lamego is de hoofdstad van deze streek, gelegen tegen de hellingen van de berg Penude, aan de linkeroever van de Douro. De invloed van de kerk was eeuwenlang sterk in Lamego, getuige de vele kerken waarmee de stad bezaaid is en de Santuário de Nossa Senhora met zijn beroemde en indrukwekkende 700 treden tellende baroktrap. Amarante, de stad van de vinho verde, ligt schilderachtig aan de oevers van de Tâmega omringd door bergen en bossen. In de smalle straatjes staan rijen 17de eeuwse huizen en op de terrassen boven de rivier vindt u allerlei restaurants. De kerk en de abdij zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Tenslotte rijdt u naar Guimarães, de bakermat van Portugal.
 
 

Pousada Mosteiro de Guimarães

De monniken hebben een prachtige plek buiten Guimarães uitgekozen voor hun klooster. Gelegen op een heuvel met uitzicht op Guimarães is dit klooster uit de 12de eeuw verbouwd tot één van de mooiste historische pousadas van Portugal. De soberheid van het klooster is behouden met oog voor de originele details.

Dag 7: Guimarães
Guimarães draagt de eervolle bijnaam ‘Beco da Nacionalidade’ (wieg der natie) en staat bekend als de stad waar Portugal werd geboren: de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, is hier geboren en Guimarães werd in 1139 de eerste hoofdstad van het jonge koninkrijk, een stad met een grote geschiedenis! Het staat zelfs in grote letters geschreven op de muur van één van de torens bij de ingang van de oude stad. De stad werd in 2001 door de Unesco tot Werelderfgoed verklaard.
Dag 8: Guimarães – Porto ca. 60 km + vliegreis Porto – Amsterdam
In aansluiting op vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Porto. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
 

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4,5 van de 5 sterren
Pousada Special: Reis door de geschiedenis van Portugal 800 EUR
4.5 2 2
4
4


We hebben genoten van een geweldige vakantie en de uitstekende hotels! (Alleen de pousada in Ourem viel in vergelijking met de andere pousada's en hotels een beetje tegen.) Ook de contacten met Zuid Europa Reizen zijn prima verlopen: we kregen altijd snel een inhoudelijke reactie op vragen en het programma is helemaal naar onze wensen aangepast.

toon meer
5
5


Erg leuke reis en hierbij een paar tips. De auto. Het verhuurbedrijf probeert een grotere aan te smeren voor 30 euro per dag extra. Want dan past de bagage beter en diesel is goedkoper. Niet intrappen, de afstanden zijn te klein om 30 euro per dag te verdienen en onze koffers pasten probleemloos in de achterbak van onze "kleine" Toyota Yaris. Bovendien zijn de straatjes af en toe erg krap. Ik was blij met een kleine auto. Wij hebben de auto in Porto een dag eerder ingeleverd. In Porto is parkeren duur en je hebt geen auto nodig. Met de metro ben je in een half uur weer in het centrum terug voor een paar euro. Leuk ritje trouwens bovengronds. De hotels hebben shuttles naar het vliegveld. Van Viseu naar Guimaraes kan je het eerste stuk mooi binnendoor rijden. Via Sao Pedro en Castro Daire naar Lamego. Prachtige route en goed te rijden. De Pousada in Quimares is schitterend maar de keuken viel een beetje tegen gezien de prijzen. De keuken van de Pousada te Ourem echter is helemaal op niveau.

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 januari 2019 - 31 oktober 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen

Reissom met vertrek in onderstaande periode vanaf:
01 jan - 31 mrt 800
01 apr - 30 jun 900
01 jul - 12 jul 950
13 jul - 14 sep op aanvraag
15 sep - 31 okt 900

Prijs op aanvraag:                                   

 • Indien (een deel van) uw reis valt tussen: 13 juli - 14 september 2019 dan is de prijs op aanvraag.  

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Lissabon & Porto - Amsterdam.
 • 01 stuk ruimbagage per persoon.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 08 Dagen autohuur van Avis op basis van All inclusive tarief, auto type: C-EDMR airco.
 • 07 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (per e-mail).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra brandstoftoeslagen.
 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €45,- per boeking.

Verleng uw reis met één van onze uitbreidingsarrangementen in Lissabon, Cascais of Porto.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Pousada
Dag 1 - 2 Queluz Pousada do Palácio de Queluz
Dag 3 Condeixa-a-Nova Pousada Condeixa-a-Nova
Dag 4 - 5 Viseu Pousada Viseu
Dag 6 - 7 Guimarães Pousada Mosteiro de Guimarães

Uitbreidingen