Routesuggestie Namibië: Hoogtepunten van Namibië

Routesuggestie Namibië: Hoogtepunten van Namibië


Deze routesuggestie brengt u langs de hoogtepunten van Namibië
Namibië heeft één van de fascinerendste landschappen van Afrika. Namibië heeft veel indrukwekkende natuurwonderen, zoals Fish River Canyon en Etosha National Park. U reist per camper van weelderige natuurparken naar de prachtige kleurschakeringen van de woestijn. 

Dag Route  Afstand
Dag 1 Windhoek  
Dag 2 Windhoek - Kalahari  300 km
Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon 430 km
Dag 4 Fish River Canyon - Aus 300 km
Dag 5 Aus - Namib Naukluft Park 360 km
Dag 6 Namib Naukluft Park  - Swakopmund  350 km
Dag 7 Swakopmund – Damaralad / Twyfelfontein 370 km
Dag 8 Damaraland / Twyfelfontein – Etosha National Park  350 km
Dag 9 Etosha National Park – Waterberg Plateau 390 km
Dag 10 Waterberg Plateau – Windhoek 310 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Windhoek
De kosmopolitische stad Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Windhoek biedt een overvloed aan restaurants, winkels en amusementsmogelijkheden. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die terug te vinden is in de vele Duitse eetgelegenheden en winkels, en het wijdverbreide gebruik van de Duitse taal. Windhoek beschikt over een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan vele een kijkje waard zijn, waaronder de Alte Feste, een oud fort, de Christuskirche uit 1896 en het meer eigentijdse Hooggerechtshof.

Kalahari
De uitzonderlijk mooie, levende Kalahari woestijn ligt verspreid in Botswana, Zuid-Afrika en Namibië en betekent ‘de grote dorst’. Het landschap wordt gekenmerkt door een grote semi-dorre zanderige savanne gedrapeerd over een zacht glooiende binnenzee van zand. Het is het laatste bastion van de inheemse San bevolking. Het Namibische gedeelte van de woestijn bestaat uit rood zand bedekt met gras en bezaaid met acaciabomen en is het thuis van de gemsbok, impala, jakhals en cheeta. Het glooiende landschap is begroeid met bomen en struiken die wilde dieren lokken.

Fish River Canyon
De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste kloof ter wereld. Het is één van de spectaculairste geografische fenomenen in Namibië, die zich in het lagere gedeelte van de Fish River bevindt. Deze rivier sleet in miljoenen jaren een 161 kilometer lange canyon uit, met een breedte van 27 kilometer en een diepte tot 550 meter. Naast wandeltochten behoren ook paardrijtochten en vluchten over de canyon tot de mogelijkheden. In alle gevallen zijn de uitzichten in combinatie met de zonsondergang zeer spectaculair.

Sossusvlei / Dead Vlei
Eén van de hoogtepunten van uw reis is ongetwijfeld het bezoek aan de beroemde zandduinen van Sossusvlei. De hoogste zandduinen reiken tot maar liefst 300 meter. Deze rode heuvels, in combinatie met het door de luchtweerspiegeling felblauwe water en de lichtgroene struiken, leveren fantastische plaatjes op. Het is mogelijk om hier een stevige klim naar de top van de duinen te maken. Een hele belevenis want het mulle zand maakt het lopen erg zwaar. Eenmaal aan de top is het gezwoeg snel vergeten want het uitzicht is adembenemend. Vanaf de Sossusvlei is het slechts een kilometer lopen naar de Dead Vlei. Deze uitgedroogde, witte vlakte die bezaaid is met dode bomen ziet er tegen de achtergrond van de dieprode duinen erg surrealistisch uit. Het gebied is uiteraard een paradijs voor fotografen maar ook actievelingen zijn hier op hun plek. Denk daarbij aan activiteiten zoals quad-biken en sandboarden. Liever iets rustiger aan, geniet dan van een prachtige ballonvaart of mooie zonsondergangen.

Twyfelfontein
Twyfelfontein is de naam van een waterbron en het dal waarin deze bron ligt. Dit dal bevindt zich in het berggebied van Damaraland. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar, vandaar de naam Twyfelfontein. Met een pomp werd er van 20 meter diepte water omhoog gepompt. Vandaag de dag zijn de ruim 200 rotstekeningen van Bosjesmannen de echte bezienswaardigheid. Sinds 2007 is Twyfelfontein opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Etosha National Park
Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is één van de grootste, oudste en bekendste nationale parken van het Afrikaanse continent. Van oost naar west strekt het park zich uit over meer dan 350 kilometer. De naam Etosha betekent ‘grote witte plaats’ en verwijst naar de zich over 5000 km2 uitstrekkende zoutpan binnen het park. Het grootste deel van het jaar is het een gebarsten, witte vlakte met de voor dit landschap kenmerkende luchtspiegelingen, terwijl in het regenseizoen het park grotendeels onder water kan staan. Het park werd in 1907 gesticht met als doel het illegale stropen in Namibië tegen te gaan. Inmiddels is het één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land.  Rond de ‘pan’ bestaat het landschap uit savanne en grasvlakten met doornstruiken en bosjes. In de regentijd verzamelen zich hier flamingo’s om te broeden, terwijl het in de droge tijd een heel speciaal gezicht is om tegen deze achtergrond kuddes groot wild voorbij te zien komen. De droge periode is in principe de beste periode het wild te zien omdat ze naar de (natuurlijke) bronnen en meertjes komen dia de verspreid over het park liggen. De drinkplaatsen, die bereikbaar zijn via verharde wegen zijn bij uitstek geschikt om wild van dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Waterberg Plateau National Park
De goudbruine, platte bovenkant van het Waterberg Plateau National Park verrijst boven een groene zee van bomen en planten. Het gebergte is zeldzaam vruchtbaar en beschikt over het meeste water in Namibië. In het wildreservaat leven meer dan 100 soorten dieren en 200 soorten vogels.Bedreigde dieren zoals de zwarte neushoorn zijn op de vlaktes van de Waterberg beschermd tegen stropers en worden geherintroduceerd in Damaraland. Zebra’s, antilopen, luipaarden en buffels zijn voorbeelden van het gevarieerde dierenrijk, maar ook nijlpaarden, gnoes, bavianen en klipspringers leven hier