Uitbreidingsarrangement: Mountains of Mae Hong Song

Uitbreidingsarrangement: Mountains of Mae Hong Song


Dit arrangement kan alleen worden geboekt in combinatie met al onze rondreizen in Thailand die Chiang Mai aan doen.
Dit verlengingsarrangement start en eindigt in Chiang Mai, zodat u daar de rondreis weer volgens programma kunt oppakken.

Mae Hong Son, stad in de mist
Het schilderachtige stadje Mae Hong Son is een ‘oase van rust’. Tot het midden der zestiger jaren van de vorige eeuw kon het slechts over ongeplaveide wegen en op de rug van een olifant worden bereikt. Thans is er echter een prachtige weg die door één van de mooiste en afwisselende streken van Thailand loopt. Mae Hong Son is ook meerdere keren per dag per vliegtuig bereikbaar. In de omgeving van Mae Hong Son leven nog verscheidene bergstammen, waarvan de ‘Longnecks’ wereldberoemd zijn. Verrijkt met Birmese tempels en gelegen te midden van met mysterieuze bossen begroeide bergen, getuigt Mae Hong Son van een pittoreske, onbedorven schoonheid.

Dag 1: Chiang Mai – Mae Chaem
Een volledige dag met indrukwekkende bezienswaardigheden! Na een rit van circa anderhalf uur vanuit Chiang Mai wordt gestopt bij Wat Sri Som Peg. U moet wel wat trappen op, maar dan heeft u een prachtig uitzicht over de omringende valleien. Momenteel wordt er door slechts 3 mannen een Boeddha van meer dan 50 meter hoog gebouwd. Deze mannen zijn hier al tien jaar mee bezig en verwachten nog 10 tien jaar met deze werkzaamheden bezig te zijn voordat het project gereed is. Vanaf hier gaat de rit bergafwaarts naar de Vatchirathan waterval. Deze bijna 50 meter hoge magnifieke waterval spettert alles rondom nat. Na de lunch wacht een kleine trek van 2 uurtjes bergafwaarts. U loopt langs een rivier met vier watervalletjes waarvan de mooiste de Phathungsiew waterval is. Het eindpunt is een Karen Hilltribe dorp waar u bij een authentieke koffiebrouwer ‘een bakkie doet’. U overnacht in Mae Chaem, een prachtig idyllisch dorpje in de bergen. Lunch inbegrepen. 


Dag 2: Mae Chaem – Mae Hong Son
Na de drukke dag van gisteren ligt het tempo vandaag wat lager. U kunt vanochtend genieten van een rustig ontbijt. Hierna wacht een flinke rit naar Mae Hong Son. De reis gaat langs Pang Oung, een prachtige omgeving en de bergen worden steeds hoger. Onderweg wordt gestopt bij een Hmong Hilltribe dorp. Alhoewel deze bergvolken ook met de moderne tijd meegaan is het simpele leven gehandhaafd. In Khun Yuam wordt geluncht. Deze stad is al eeuwenlang een handelsstad tussen de Thaise bevolking en hun buren in Myanmar. U logeert in Mae Hong Son, een heerlijk rustig dorp midden in de bergen. Ontbijt en lunch inbegrepen.


Dag 3: Mae Hong Son
Vroeg in de ochtend gaat u al op pad. U verlaat het altijd op dat tijdstip in de mist gehulde dorp Mae Hong Son. U wordt naar de pier gebracht en vaart dan per longtail boot naar een longneck dorp dat is gelegen op de grens van Thailand en Myanmar. Aanschouw hier het dagelijkse leven van de dames die longnecks worden genoemd vanwege de vele koperen ringen om hun nek. Na het bezoek aan dit dorp gaat u per boot terug naar Mae Hong Son en brengt u een bezoek aan de tempel Wat Phrathat Doi Kong Mu. Na een welverdiende lokale lunch gaat de reis verder naar de Su Thong Pae brug die op 15 km van Mae Hong Son ligt. Dit is een prachtige bamboe brug met een lengte van circa 500 meter die over de rijstvelden loopt naar het dorpje Kung Mai Saak. Hier kunt u genieten van de rust van het platteland. Voordat u terugkeert naar uw hotel in Mae Hong Son wordt nog gestopt bij de Wat Jongkham Jong Kang. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 4: Mae Hong Son – Pai
Na het ontbijt is het helaas tijd om Mae Hong Son te verlaten en gaat u op weg naar Pai, bekend als één van de mooiste plekken van Thailand. Dit stadje ligt in de bergen van Noord-Thailand en is de woonplaats van verschillende bergvolkeren. De rit van Mae Hong Son naar Pai gaat via een bochtige weg met prachtige vergezichten. Onderweg wordt een aantal keren gestopt. U bezoekt een kleurrijk Lisu bergstamdorp dat op een berg is gelegen. Zoals bijna alle bergstammen zijn ook deze bewoners traditioneel gekleed. De heren zijn herkenbaar aan de felgekleurde broekrokken en de dames dragen gewaden in alle kleuren van de regenboog. Naast het bezoek aan de Lisu stopt u ook de Zwarte Lahu. Net voor aankomst in Pai bezoekt u nog de heetwater bronnen.  Na de lunch in een lokaal restaurant worden de Lod grotten bekeken, waar de beek Nam Lod doorheen stroomt. Als de waterstand het toelaat kunt u een raft huren (niet inbegrepen) en een stukje over het water varen. Tenslotte maakt u vandaag per authentieke bamboevlot een tocht over de rivier en door de prachtige natuur. Aan het einde van deze enerverende dag wordt u naar uw hotel in Pai gereden. Ontbijt en lunch inbegrepen.

 

Dag 5: Pai – Mae Hong Son
Na het ontbijt wordt u teruggereden naar Chiang Mai. Uw tour eindigt bij uw hotel in Chiang Mai. Ontbijt inbegrepen.

 

Dag Bestemming Accommodatie
1 Mae Chaem Huan Ram Cham Muang
2 Mae Hong Son Fern Resort 
3 Mae Hong Son Fern Resort
4 Pai Baan Krating Resort

 Prijzen en vertrek informatie uitbreidingsarrangement: Mountains of Mae Hong Son
t/m 31 oktober 2019Prijsindicatie in Euro per persoon:

Verblijfsperiode 01 nov 17 - 31 okt 18 01 nov 18 - 31 okt 19
2 pers 588  606 
3 pers 492  498 
4 pers 471  471 


Inbegrepen:

  • 04 Overnachtingen in de vermelde accommodaties inclusief ontbijt en bij 2 personen: een 2 persoonskamer, bij 3 personen: een 3 persoonskamer en bij 4 personen: twee 2 persoonskamers.
  • Lunch op dag 1 t/m 4.
  • Vervoer per auto met chauffeur en excursies zoals beschreven in het programma.

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden, extra excursies en kosten.

Opmerking: Dit uitbreidingsarrangement kunt u boeken in combinatie met al onze rondreizen die Chiang Mai aandoen. Dit verleningsarrangement start en eindigt in Chiang Mai, zodat u daar de rondreis weer volgens programma kunt oppakken.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

21 dagen Rondreis + Individueel
21 dagen
  • Indrukwekkende 19-daagse rondreis Thailand.
  • Bezoek aan het authentieke Oost-Thailand.
  • Verblijf op jungle rafts (bamboevlotten) River Kwai.
€ 3050,-
Bekijk