Genieten van tortilla de patatas uit Spanje

Genieten van tortilla de patatas uit Spanje

door Maudy Zuidema op 8 december

In Spanje weten ze wat lekker leven is. Spanje is meer dan zon, zee en rode wijn. Denk aan de bergen van de Sierra Nevada de ‘culturele vierkant’ in Andalusië Malaga, Sevilla, Cordoba en Granada. Loop een stuk van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, leer de Spaans taal spreken in Salamanca en ga skiën in Pradollano.

Niet alleen het land is prachtig, ook het eten en drinken is er heerlijk. Wat dacht u van een tortilla de patatas?


Ingrediënten
:

  • 800 Gram aardappels.
  • 2 Gesnipperde uien.
  • 3 Gesneden tenen knoflook.
  • 5 Eieren.
  • Olijfolie.
  • Peper en zout.

Bereiden:

  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en bak ze in de pan.
  • Doe de uien bij de aardappels en bak het geheel ongeveer een kwartier.
  • Kluts de eieren in een kom, doe de knoflook, peper en zout erbij en voeg de aardappels en de uien uit de pan toe.
  • Giet dit geheel weer in de pan, doe een deksel op de pan en laat het in ongeveer zeven minuten gaar koken. Let op dat u het vuur niet te hoog zet, want het kan snel aanbranden.
  • Keer de tortilla na de zeven minuten om en bak de andere kant ook totdat deze lichtbruin is.
  • Laat de tortilla afkoelen, snijd deze in punten.

Eet smakelijk!