Kampvuur, marshmallows en s’mores uit Canada

Kampvuur, marshmallows en s’mores uit Canada

door Maudy Zuidema op 8 december

Vlak na de Tweede Wereldoorlog emigreerden duizenden Nederlanders naar Canada. Daar was meer ruimte, meer werk en dus een betere toekomst. En gelijk hadden ze. Canada, verdeeld in zes tijdzones, heeft hoge bergen, diepe dalen, glinsterende gletsjers, mooie bossen en afgelegen stranden. Ga skiën in Whistler, duiken bij Bruce Peninsula of surfen bij Nova Scotia. Gaat u liever per boot of te voet? Bewonder dan de ijsberen en walvissen vanaf een boot of ga op zoek naar de grizzly beren en elanden in de Nationale Parken Banff of Jasper. Voor cultuur en shoppen moet u in Vancouver, Toronto of Ontario zijn. Hier vind u internationale (Jazz)festivals en een kust en keur aan winkels, cafés en restaurants.

Ze eten hier niet alleen de meest verse zalm en drinken de heerlijkste lokale wijnen, maar ook van lekkere snacks zijn ze niet vies in Canada. Neem de s’more, een populaire snack, bedacht in 1926 door padvind(st)ers. De naam van deze snack, bestaande uit koekjes, chocolade en marshmallows, is eigenlijk Some More wat ‘wat meer’ betekent. Je kunt het maken bij het kampvuur, de openhaard of in de oven.


Ingrediënten
:

  • 1 Zak marshmallows.
  • 1 Pak maria koekjes of petit beurre koekjes.
  • 1 Chocoladereep (melk of puur). 

Bereiden:

  • U roostert een marshmallow boven het vuur totdat er een lichtbruin laagje op komt. Pas op, het kan ineens heel snel gaan en dan is de marshmallow verbrand!
  • Pak twee koekjes en een blokje chocolade.
  • Leg het blokje chocolade op een koekje, doe de marshmallow erbovenop en dek het af met het andere koekje.
  • Voor lekkerbekken; U kunt ook twee blokjes chocolade nemen, één onder de marshmallow en één erbovenop.


Eet smakelijk!