Wat is Slow Travel?

Wat is Slow Travel?

Slow Travel betekent letterlijk vertaald ‘langzaam reizen’. En dat is ook eigenlijk precies wat het is. U reist nét even iets langzamer, iets minder moeten en minder vaak de koffers in- en uitpakken. U overnacht langer in één accommodatie en van daaruit brengt u bezoeken aan de bezienswaardigheden in de buurt. Wilt u tijdens uw reis naar een andere locatie verhuizen, dan gebeurt dit meestal per trein of transfer. Op deze manier steunt u de lokale economie, wordt de reis nog intenser en bent u duurzaam bezig door geen gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Beter voor het milieu én beter voor de portemonnee. 

Waarom kiezen voor Slow Travel?
Langzaam reizen geeft meer tijd om écht te ontspannen, te doen zoals de lokale bevolking doet én om alle indrukken helemaal op u in te laten werken. Het maakt u bewuster van wat u ziet, doet en proeft. Het maakt het eenvoudiger om u te mengen met de lokale bevolking. Het maakt u relaxter en vrijer in de planning. U ziet dan misschien niet alle highlights van een land, maar wat u ziet, maakt u intens mee. Ga bijvoorbeeld de hele dag in de keuken staan met Ramesha in Sri Lanka of maak samen met Putu een grote mand met offers in Bali. Vindt u het zo leuk en wilt u het de volgende dag nog een keer doen? Dan kan dat, u heeft de tijd. Met Slow Travel kunt u zich helemaal verliezen in de andere cultuur. Voordat u het weet, wordt u een baan aangeboden en gaat u niet meer terug.

Bent u benieuwd of Slow Travel iets voor u is? Bekijk dan onze voorbeeldreizen, deze zijn in principe allemaal aan te passen volgens het Slow Travel principe.

We kunnen een reis geheel op maat voor u samenstellen. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.