• Vulkaangebied
  • 850 vogelsoorten
  • Waterbronnen

Arenal/La Fortuna

 
De Arenal vulkaan is ongeveer de meest bekende vulkaan van Costa Rica. Deze mag dus zeker niet missen in uw reisschema. Beng een bezoek aan dit gebied en ontdek de uitzichten, het nationaal park, de waterbronnen en de grotten. Een tijdlang heeft men gedacht dat de vulkaan niet werkzaam meer was, maar in 1968 vond een uitbarsting plaats. Ook vandaag de dag is het nog een ''rommelende'' vulkaan. 
 
De vulkaan ligt in het Parque Nacional Volcan Arenal. Dit park bestaat verder vooral uit regenwoud. Er vliegt hier het grootste deel -75%- van de ca. 850 vogelsoorten, die het land rijk is. Daarnaast ziet u hier herten, apen en kleine salamanders.
 
Het bekende dorp La Fortuna ligt op korte afstand (6km) van het vulkaangebied. Dit dorp is sfeervol en charmant. U ziet hier ook veel dieren zoals paarden en iguana's. Verder zijn er een aantal accommodaties, eethuizen en winkels. Het dorp biedt diverse activiteiten. U kunt hier bv paardrijden, vissen, raften en paddleboarden.
 
 

Corine Klootwijk
WRC Costa Rica specialist

Als Costa Rica specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.