• Pamplemousse district
  • Rivière du Tombeau
  • Klein dorp

Baie du Tombeau

 
Baie-du-Tombeau is een klein dorp, gelegen in het Pamplemousse district. Het dorp wordt geleid door Pamplemousse Dorpsraad. Het dorp biedt ruimte aan c. 15,000 inwoners. Tombeau Baai strand ligt bij het dorp Tombeau Baai. Het bevindt zich in het westen van Mauritius. Dit is een van de vele stranden in het Pamplemousse district.
 
Tombeau Beach is bekend als Baie du Tombeau. De baai staat bekend om de unieke natuur. Er is watersport, strand restaurants en andere faciliteiten. Aan de oever van de Port Chambly rivier, vlakbij de heuvels, vindt u een rustig strand, en een ruig, ongerept tropisch regenwoud erbij. U komt bij het strand via de kust weg vanaf Tombeau Bay Village. Hier is ook een klein parkeer-gebied. Het is 70 stappen naar de brug, hier komt u bij de brug die leidt naar het strand. U kunt hier wandelen, klimmen en het strand bezoeken.
 
De brug over de rivier biedt prachtige uitzichten over het dorp van Port Chambly. Wilt u het dorp bezoeken, dan kunt u er per boot heen, over de rivier. U kunt varen met authentieke vissers-boten. Tombeau Baai Strand is een rustig deel, vergeleken met de rest van het land. Er is een kalm deel, maar er zijn ook diverse faciliteiten voor reizigers.
 
Er zijn hier door de overheid mooie bbq plaatsen, publieke badkamers en douche-plaatsen georganiseerd. Aan het strand staan tevens een paar eetkraampjes met samosa's en andere typisch lokale snacks.
 
 
 
 
 

Corine Klootwijk
WRC Mauritius specialist

Als Mauritius specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.