Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Bananito

  • Eco-Lodge
  • Duurzaam toerisme
  • Voluntourism

Bananito

 
Eco-lodge and Preserve Bananito  is een ''eco-bestemming'' in Costa Rica. Het is een combi van eco-toerisme, natuur en 'actief’ toerisme. De lodge ligt in één van de meest ongerepte regio’s van het Caraibisch gebied: het Talamanca berglandschap. Het is een bufferzone bij het ‘internationaal park van de vriendschap’. De lodge heeft erkenning gekregen als model van Costaricaans eco-tourisme. Het heeft daarmee de kleinste carbon footprint van het land. 
 
Costa Rica eco-toerisme maakt zich sterk voor het behoud van het regenwoud en het zeeleven. Aandacht voor de natuur en noodzaak om deze te conserveren, staan voorop. 
 
Voluntourism: Verblijf in Costa Rica & bespaar kosten d.m.v. vrijwilligerswerk.
 
De lodge heeft activiteiten ontwikkeld die voor de bezoeker het nuttige met het aangename combineren. Verblijf in de lodge, ervaar de vrije natuur en onderneem leuke vrijwilligersactiviteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn bv : trail - controle of meehelpen met anti-stroperij campagnes. 

Corine Klootwijk
WRC Costa Rica specialist

Als Costa Rica specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.