• ''Little England''
  • Aangenaam klimaat
  • Bovenwindse eilanden

Barbados

 

Barbados is een eiland in het Caribisch gebied. Het ligt in de Atlantische Oceaan en maakt deel uit van de Bovenwindse eilanden. De naam Barbados is ooit gegeven door reizende Spanjaarden, die zich hier vestigden. Het is een favoriete reisbestemming, dankzij prachtige stranden en helder zeewater. Om het eiland heen liggen kleurrijke koraalriffen waar u kunt zwemmen en snorkelen. Verder biedt het eiland diverse sportactiviteiten; u kunt hier bv tennissen, golfen of surfen. 

Barbados wordt ook wel ‘’Little England’’ genoemd, vanwege de Britse cultuur en invloed die aanwezig is op het eiland. Het klimaat is tropisch en aangenaam, u heeft heel het jaar zon en een verkoelende wind. Een goede tijd om te gaan is van januari t/m april, dan valt uw reis buiten het regenseizoen.

Het eiland heeft beschermde natuurgebieden die vallen onder het werelderfgoed. Er zijn diverse bezienswaardigheden. Breng bv een bezoek aan Harrison’s Cave en fotografeer de rotsen en stalagmieten. Of ga langs bij het historische parlementsgebouw, met binnenin een museum waar u kunt ronddwalen.

Maudy Zuidema
WRC Barbados specialist

Als Barbados specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.