Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Bukittinggi

  • Hooglanden
  • Sfeervolle stad
  • Mooie architectuur

Bukittinggi

 
Bukittingi betekent letterlijk ''hoge heuvel.'' Het is een stad en ligt in de Minang hooglanden op West-Sumatra. Het staat bekend als de culturele hoofdstad van de Minang kabau streek. Er heerst een tamelijk koel klimaat, aangezien het op 900 meter hoogte ligt. De stad is compact, overzichtelijk en u kunt de attracties te voet bereiken. Veel reizigers zien het als mooiste stad van Sumatra.
 
Ten tijde van de Nederlanders, heette het gebied ""Fort de Kock.''Het werd vernoemd naar de Nederlandse gouverneur - generaal: Merkus de Kock. Een paar attracties die u hier kunt bezichtigen, zijn bv de klokkentoren van Bukittingi, het kratermeer Danau Maninjau, en het dorp Kota Gadang, waar u lokale ambachten kunt bezichtigen.

Maudy Zuidema
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.