Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Buon Me Thuot

  • Moderne stad
  • Zuidelijk Vietnam
  • Nabijgelegen dorpen

Buon Me Thuot

 
Buon Me Thuot is een stad in het zuiden van Vietnam. Het is niet heel bekend, maar wel boeiend om te zien. Het is typisch een bestemming voor reizigers die graag ''off the beaten track'' willen reizen. Hoofdstad van de Dac Lac provincie, modern, welvarend en ca. 4 uur rijden van de hippe stad Saigon.
 
In de stad zelf vindt u niet heel veel attracties. De stad staat niet bekend om zijn charme, sfeer en karaktervolle uitstraling. Maar...de stad is praktisch als uitvalsbasis voor korte bezoeken aan nabijgelegen, interessante dorpen. In de stad en dit gebied wonen minderheidsgroepen, zoals de Jarai en de Rhade.
 
Historisch is de stad van belang, aangezien hier één van de laatste gevechten heeft plaatsgevonden tussen noord- en zuid vietnamezen, ten tijde van de vietnam-oorlog in 1975.
 
Enkele interessante attracties in de regio, zijn trips naar de natuur. Breng bv een bezoek aan de watervallen, wandel door een regenwoud, en bekijk zeldzame planten -vogel- en diersoorten. 
 
Andere boeiende bezienswaardigheden, zijn bv de houten huizen, gemaakt door mensen uit het ''Ban Dong dorp.'' Of breng een bezoek aan Lak Lake, wanneer u een idee wilt krijgen van het leven in een klein, provinciaal natuurdorp.

Maudy Zuidema
WRC Vietnam specialist

Als Vietnam specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.