• "Texas'' van Cuba
  • Veeteelt regio
  • Natuurgebied

Camaguey

 
Camagüey is de derde stad van Cuba, en ligt op de route tussen Trinidad en Santiago. Het is een van de oudste steden van Cuba en werd gesticht rond 1514. Er is een goed bewaard centrum, dat op de lijst van het Unesco-werelderfgoed is geplaatst. De stad vormt vaak een tussenstop tijdens de reis over het eiland, vanwege de centrale ligging. In de stad ziet u gezellige straatjes en mooie pleinen. Er zijn geen villa wijken of paleizen, maar meer eenvoudige huizen. Ook zijn er mooie binnentuinen en patio's. In het centrum staat de kerk Iglesia de la Merced, die toegankelijk is voor bezoekers. 
 
Het gebied rond de stad staat bekend als het veeteelt-gebied van Cuba. U kunt hier de stallen bekijken, waar diverse dieren worden gehouden. Ook is het mogelijk een rit te paard te maken, door het natuurgebied. De stad biedt hotels en casas particulares, waar reizigers prettig kunnen overnachten.
 
 

Corine Klootwijk
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.