Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Canyon de Chelly & Chinle

  • Nationaal monument
  • Indrukwekkende natuur
  • Navajo reservaat

Canyon de Chelly & Chinle

Canyon de Chelly National Monument ligt nabij de plaats Chinle in Arizona. Dit is één van de fraaiste canyon landschapen van het gehele Colorado plateau. Het ligt geheel op Navajo land en is daarom beperkt toegankelijk. ''Chelly'' komt van het Navajo woord ""Tseji'' wat betekent: binnen in de rots. 
In dit gebied liggen vele archeologische vondsten. Al meer dan 5000 jaar wonen hier onafgebroken de 'natives' in de Canyon del Muerto, Canyon de Chelly, Black Rock Canyon en Monument Canyon. De levensader in het droge gebied is de Chinle Wash, waar het gehele jaar water in staat.
De belangrijkste routes zijn de North Rim, de South Rim en de White House Ruin Trail. Een bezoek aan dit gebied is vooral voor de liefhebbers van de indiaanse cultuur en geschiedenis zeer de moeite waard. 
 

Corine Klootwijk
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.