• Verrassend deel van Vietnam
  • ''Franse'' sfeer
  • Bijzondere tempels

Da Lat

 
Dalat ligt in het zuiden van Vietnam, in de koele hooglanden. Het is geen ''standaard'' reisbestemming binnen Vietnam, maar het is absoluut een aanrader, volgens ons. De stad kreeg vorm ten tijde van het Franse bewind in Vietnam. Franse inwoners bouwden hier toen een soort vakantie-oord, om tijdens de zomer te genieten van de koele, schone berglucht en de natuurlijke omgeving.
 
Een bijzondere locatie is bv de Truc Lam Pagode. Een boeddhistisch klooster, iets buiten de stad gelegen. U komt hier, via een kabelbaan. Tijdens de tocht zijn de uitzichten al prettig, maar boven bij de tempel vindt u een kalme berg-oase. Een ideale plek om te wandelen, of te ontspannen. Op de terugweg ziet u bos-en watergebied. Een andere pagode, die u zal verrassen, is de Linh Puoc Pagode. Deze is versierd met talloze stukjes glas en symbolen in de vorm van een draak.
 
Verder ziet u in de omgeving een paar prachtige watervallen. U kunt hier naartoe reizen per scooter, iets wat de lokale bevolking ook graag doet. Breng bv een bezoek aan de Elephant waterval, een waterval van 30 meter hoogte. Ook mooi, is de Pongour waterval, een waterval met een trapvorm.
 
Een mooie tijd om dit gebied te bezichtigen, is van november tot maart. Dan treft u het gebied met zon, een aangename temperatuur, en de mooiste natuur. Rond deze tijd staan de bloemen in bloei, en kunt u genieten van de prachtige kleuren.

Maudy Zuidema
WRC Vietnam specialist

Als Vietnam specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.