Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Ende

  • Havenstad
  • Berggebied
  • Ikat traditie

Ende

 
Ende is een kleine, sfeervolle havenstad. Het ligt bij berggebied, zoals de bergen Gunung Meja en de Gunung Iya. De stad is een handig rustpunt in een rondreis, maar er is ook het één en ander te zien en te ervaren. Zo staan er een aantal kleine musea. U vindt hier het Sukarno museum-gelokaliseerd in zijn voormalige woning-, met info over de levensloop van Sukarno. Ook staat hier het Museum Rumah Adat, met een klein, stenen altaar. Verder kunt u in de stad een bezoek brengen aan een paar kleurrijke markten. Hier verkoopt men fruit, groente en textiel. Ook is het een gezellige plaats om de lokale bevolking te ontmoeten. Uniek om te zien, hier, is de lokale ikat markt. Hier hangen kleurrijke doeken, die zijn geproduceerd met een traditionele weeftechniek.

Mirja Rempt
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.