• Best kept secret Cuba
  • Bijzonder Film festival
  • Ouderwets dorp

Gibara

 
Gibara wordt wel gezien als het ''best kept secret'' van Cuba. Het ligt niet aan de standaard toeristen route (nog niet). Een keer per jaar vindt hier een bijzonder film festival langs. Dit festival geldt als het meest bijzondere film festival van Latijns Amerika. Gibara ligt aan het einde van de snelweg van Holguin, in het zuidoosten van Cuba.
 
De stad is een ontspannen, vrij vissersdorp met charmante pleinen en historische huizen. Tot nu toe is er geen internet, en de isolatie van het dorp heeft er voor gezorgd dat het nog een eigen identiteit en karakter heeft.
 
Een van de grote attracties hier is een jaarlijks indie film-festival: cultureel relevant en historisch interessant: ideaal voor mensen die zoeken naar een authentieke bestemming. In het dorp zijn wel wat eethuizen en gastenhuizen, waar u kunt verblijven.
 
Het film festival geldt als een festival van low budget films. Elk jaar in April trekt het een globaal publiek. Het werd opgericht in 2003 en wordt gezien als een favoriete plek waar de creatieve geesten van Cuba samenkomen. Na de films: avond muziek, street food, live comedy, en intellectuele discussies tussen locals en bezoekers.
 
Tip:
 
Het film festival Cine Pobre vindt jaarlijks plaats in April en viert low budget cinema, alternatieve films, en onafhankelijke films. Tijdens het festival ziet u behalve films ook concerten, theater, fotografie, schilderijen en sculpturen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corine Klootwijk
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.