Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Giritale

  • Unesco erfgoed
  • Minneriya national park
  • Culturele driehoek

Giritale

 
Ontdek de wortels van Sri Lanka bij de stad Polonnaruwa, een UNESCO werelderfgoedsite. Nabijgelegen Giritale maakt deel uit van de culturele driehoek van het land. Het is cultureel verbonden met Anuradhapura en Dambulla.
 
Polonnaruwa werd gevestigd als een tweede hoofdstad van het land. Rond het jaar 1000 werden hier paleizen, tempels, parken en meren aangelegd. In 1982 werd het gebied deel van het UNESCO erfgoed. Tegenwoordig wordt het gezien als één van de mooiste culturele steden van het land. De omvang is redelijk compact, dus u kunt de stad in een dag bezichtigen.
 
Ten noorden van de stad ligt Giritale, een kleine nederzetting. Het is sfeervol, landelijk gebied. Wanneer u hier verblijft heeft u een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Polonnaruwa en het Minneriya natuurpark.

Mirja Rempt
WRC Sri Lanka specialist

Als Sri Lanka specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.