Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Komatipoort

  • Watergebied
  • Rivieren
  • Wildlife

Komatipoort

 
Komatipoort is een dorp bij Crocodile Bridge. Het ligt bij de zuidoostelijke ingang van Kruger Park. Het dorp is ideaal voor reizigers die in het natuurpark kamperen. U kunt hier boodschappen doen, lunchen en dineren bij restaurants. Komatipoort heeft zijn naam te danken aan de rivier Komati, die hier samenkomt met de Krokodillenrivier. Bij de oever kunt u hier nijlpaarden in het wild observeren. Komatipoort dient vaak als uitvalsbasis voor het Kruger Park. 
 
Het dorp ontstond in 1890, vanwege de aanleg van een spoorlijn tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Tegenwoordig is het een rustig dorp. De bewoners leven grotendeels van de landbouw. Tropische vruchten die hier worden gekweekt, zijn bv mango's en bananen. 

Corine Klootwijk
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.