• Indische Oceaan
  • Tropisch gebied
  • Witte stranden

Mauritius

 
Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt vlakbij Madagaskar, op c. 1800 km ten oosten van Afrika. Het eiland wordt gerekend tot de Afrikaanse landen, maar het valt tegelijk onder de Europese Unie. De Republiek telt de eilanden Mauritius, Rodrigues, Agalega en Cargados Carajos die vallen onder het Britse Gemenebest. De oppervlakte beslaat c. 71 km2.
 
Mauritius, Rodrigues en Réunion zijn samen de ''Mascarenen.'' Dit betreft eilanden die nog vernoemd zijn naar de Portugese reiziger Mascarenhas, een van de eerste Portugezen die een bezoek bracht aan Mauritius. Het eiland heeft een mooie kuststrook en witte stranden. Bij de stranden liggen heuvels en bossen. Centraal ligt het groene plateau, op c. 600 meter hoogte. 
 
Het landschap bestaat uit meren, bossen, rivieren en hier en daar een waterval. Om het eiland heen, bevindt zich een uitgestrekt koraalrif. Hier kunt u zwemmen, snorkelen en duiken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corine Klootwijk
WRC Mauritius specialist

Als Mauritius specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.