• Historische sites
  • Shenandoah National Park
  • Prachtige watervallen, bossen en meren

Shenandoah Valley

 

Shenandoah Valley strekt zich uit van de Blue Ridge Mountains tot de Allegheny Mountains. De regio wordt vaak gebruikt als inspiratie voor films, tv en muziek.

In de vallei kunt u onder andere sites bezoeken die gericht zijn op de geschiedenis. Breng bv een bezoek aan het Frontier Culture Museum of de Cyrus McCormicks farm. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog werd dit gebied wel de ''broodmand'' van de confederatie genoemd. U vindt hier ook de geboorteplek van voormalig president Woodrow Wilson.

Shenandoah National Park

Shenandoah Valley ligt, zoals de naam al doet vermoeden, dichtbij Shenandoah National Park. Dit is een ideale plek om te ontspannen in een prachtig natuurgebied. U ziet hier watervallen en uitgestrekte, groene bossen.

Tip: Volg een hike-trail, rijd langs de beroemde Skyline Drive of picknick hier met familie en vrienden. Het beschermde natuurgebied is een reservaat voor herten en exotische vogels. In de avond kunt u hier een prachtige sterrenhemel fotograferen.

Maudy Zuidema
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.