Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Viñales

  • Valleien
  • Plantages
  • Muurschildering

Viñales

 
Het dorp Vinales, in westelijk Cuba, is een gebied van ca. 132km2, met een ontspannen sfeer. Het ligt op slechts twee uur rijden van Havana. U bent hier helemaal weg van de drukte van de stad. Dit staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Cuba. U ziet hier kalksteen, pijlers en prachtige uitzichten. 
 
De vallei werd ca. 160 miljoen jaar geleden gevormd. U ziet hier groene natuur en bijzondere grotten. Het gebied is een speciale attractie van Cuba en voor veel reizigers een must-see. Het ligt in de provincie Pinar de Rio. Breng een bezoek aan de prachtige plantages en geniet van de sfeer. Er ligt ook een mooie vallei: de Vinales Vallei. Hier kunt u prachtige wandelingen maken.
 
De speciale attracties hier zijn bv. de tabaksplantages, hier ziet u de bladeren die later worden gedroogd en verwerkt tot de Cubaanse sigaren. Er worden ook tours gegeven. Een bezoek aan een van deze plantages staat vaak op de lijst bij reizigers en is erg populair. 
 
Verder is het mogelijk een wandeling te maken naar een historische schildering: Mural de la Prehistoria. Deze muurschildering laat de evolutie van de mens zien. Daarnaast is er een mooi grotten-stelsel waar u kunt wandelen, maar ook bv een boottocht kunt maken.
 
Bijzondere grotten zijn bv Cueva del Indo en Cueva San Miguel. Deze grotten hebben een toegankelijk stelsel. Een andere aanrader, is de San Vicente, een kleine vallei bij de Vinales Vallei.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maudy Zuidema
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.