Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

West Bay

  • M' Chigeeng
  • Manitoulin Island
  • First Nation gemeenschappen

West Bay

 

West Bay heeft een nieuwe, inheemse naam. Het dorp heet tegenwoordig M' Chigeeng. Dit betekent 'dorp dat wordt omgeven door steile kliffen’ in de inheemse taal. Het is één van de grootste reservaten op Manitoulin en werd gesticht in het midden van de 19e eeuw.

Het ligt op het eiland aan de baai en toont veel inheemse kunst en cultuur. Bij M' Chigeeng vindt u een cultuur-centrum, dit centrum representeert zestig First Nation gemeenschappen.

Zij hebben als opdracht gekregen, de lokale cultuur te behouden. Heeft u interesse, breng dan een bezoek aan de OCF (Ojibwe Cultural Foundation). De stichting staat voor zestig gemeenschappen, die samen ongeveer 15.000 mensen tellen. Jaarlijks worden hier festivals georganiseerd, zoals het lente-concert en het golf-toernooi.

Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.