Route suggestie Las Vegas - Los Angeles (15 nachten)

Route suggestie Las Vegas - Los Angeles (15 nachten)


Het is winter in de Verenigde Staten. Dat betekent dat met name in de berggebieden de temperaturen behoorlijk kunnen dalen en er sneeuw kan vallen, wat vaak schitterend fotomateriaal oplevert. Echter een groot deel van het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft een woestijnklimaat met zonnige winters en aan de Zuid-Californische kust een mediterraan klimaat met milde temperaturen. Een bijkomend voordeel is, naast gunstige prijzen, dat het heerlijk rustig is. Wij bieden u een route suggestie voor uw camperreis, maar u bent uiteraard helemaal vrij om uw eigen route te bepalen.

Dag 1 - 2: Las Vegas
In Las Vegas zijn schitterende ‘resort’ campings met veel faciliteiten. Heeft u zin om al een aantal kilometers te rijden?  Maak dan een dagtocht naar Death Valley, de heetste plek van de Verenigde Staten op ca. 2 uur rijden van Las Vegas. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 50 graden. Maar in de winter is het met een comfortabele 18–25 graden een stuk aangenamer.

Dag 3: Las Vegas - Kingman
Rij via de imposante Hoover dam richting Kingman. Onderweg kunt u nog een stop maken in het zilvermijnstadje Chlodie.

Dag 4: Kingman - Seligman
Vandaag rijdt u een stuk over de legendarische Route 66.


Dag 5: Seligman - Grand Canyon Village
De zuidelijke rand van de Grand Canyon, nabij Grand Canyon village ligt op ca. 2000 meter hoogte. Door deze hoogte is sneeuw niet ongebruikelijk in de Grand Canyon tijdens de winterperiode. Toch mag deze grootste kloof ter wereld niet op uw route ontbreken! De uitzichten zijn werkelijk spectaculair.

Dag 6: Grand Canyon – Sedona
Sedona is een artistiek plaatsje met vele leuke restaurantjes, mooie kunstgalerijen en unieke winkeltjes. Maar het gebied rondom Sedona is de echte trekpleister. De rode rotsen bieden een bijzonder fotogeniek decor. In de omgeving zijn vele outdoor activiteiten. Heeft u behoefte aan ontspanning? U vindt hier een groot aanbod aan spa’s van topkwaliteit.

Dag 7: Sedona – Phoenix / Scottsdale
Rijd verder door een woestijnlandschap met enorme cactussen naar Phoenix. Deze plaats is niet voor niets voor vele Amerikanen die het zich kunnen permitteren, een favoriete overwinteringsplaats. In Old-town Scottsdale is het gezellig winkelen en dineren. De omgeving leent zich uitstekend voor vele buitenactiviteiten, waaronder een enorm aanbod aan golfbanen.


Dag 8 - 9: Phoenix – Tucson
In het sfeervolle Tuscon kunt u de sfeer uit de Western films ervaren. Zowel in  Tucson Old Town als in de Old Tucson studio’s waar vele Western films zijn opgenomen. Even buiten Tucson ligt het Saguaro National Park met de imposante cactussen. Een absolute aanrader.

Dag 10: Tucson – Yuma
Vandaag wacht een flinke rit door het zuiden van Arizona naar het multiculturele Yuma, gelegen aan de Colorado rivier, te midden van een schitterend woestijnlandschap.

Dag 11 - 12: Yuma - San Diego
De Zuid-Californische stad San Diego ligt aan de Pacifische kust, op een steenworp afstand van Mexico. Niet verrassend dat de Mexicaanse cultuur in deze stad terug te vinden is, in de vorm van Spaans-koloniale gebouwen, de Mexicaanse keuken en de bewoners. Bezoek het historische Gaslamp kwartier, het attractiepark SeaWorld, de San Diego Zoo en het Balboa Park. Of lokt één van de vele stranden in de omgeving van San Diego?


Dag 13 - 15: San Diego – Los Angeles
Op weg naar Los Angeles komt u diverse leuke kustplaatsen tegen, zoals Solona Beach, Del Mar en Carlsbad. Het is zeker aan te raden om vroeg op pad te gaan, zodat u tijd heeft voor diverse stops. De laatste dagen zult u zich in Los Angeles zeker niet vervelen! Bezoek de vele bekende plekken zoals Hollywood, Beverly Hills, Universal Studio’s en Disneyland. Of geniet van het Californische strandleven in Santa Monica of Venice Beach.

Dag 16: Inleveren camper in Los Angeles