27 van 27

City trip New York en Washington DC

 • New York & Washington DC
 • unieke eindexamen reis
 • per trein van stad naar stad
 • 7 dagen
 • Treinreis
 • Individueel, Stedenreis, Reizen met kinderen, Reizen per trein
 • Reiscode: AVS20222912
€ 1650,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Samen op reis na het eindexamen

 
Heeft u een zoon of dochter die dit jaar eind examen doet? Dan is dit een fantastische reis en bijzondere gelegenheid om dit samen te vieren.  Samen de stad verkennen, samen mooie herinneringen maken en genieten voordat ze uitvliegen.
Voor elk wat wils; van stoere sporten, films en innovatie tot heerlijk eten en samen shoppen.
Een city trip naar 2 van de bekendste steden ter wereld: New York en Washington DC!
 

Eerste keer of al vaker geweest? New York en Washington DC vervelen nooit!

Als u voor de eerste keer door New York of Washington loopt, zal u het gevoel bekruipen dat u hier eerder bent geweest. U heeft in eindeloos veel  Tv-series, films, reportages en nieuws uitzendingen kennis kunnen maken met deze steden. Om daadwerkelijk op die bekende plekken in eigen persoon rond te lopen, is heel bijzonder. 
Wees gewaarschuwd, na uw eerste bezoek aan deze steden, zal u hier willen terug komen.  Er is altijd zoveel nieuws te ontdekken. 
 
Heeft u een bijzondere gelegenheid te vieren? De stedencombinatie New York & Washington is hiervoor de ultieme citytrip. 
 
 
 

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - New York
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar de luchthaven Newark airport of John F. Kennedy airport in New York. De vlucht duurt ca. 8 uur. Er zijn dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten. U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Manhattan. Het bekendste stadsdeel en het kloppende hart van New York, waar u 3 nachten verblijft. (verlengen is mogelijk) 
We hebben een aantal van onze favoriete hotels geselecteerd, op basis van locatie en prijs-kwaliteit. Het aanbod aan accommodaties is zeer groot. Heeft u voorkeur voor een ander hotel, laat het ons weten.
Dag 2 - 3: New York City
Dompel u onder in de hectiek van New York. We raden u aan een metro kaart aan te schaffen om zo snel tussen de verschillende wijken te kunnen reizen. Elke wijk heeft zo zijn eigen sfeer en kenmerken. En elke paar jaar is er weer een andere wijk 'hip and happening'. Neem de ferry naar Staten Island, kost bijna niets en het uitzicht over het beroemde vrijheidsbeeld en de imponerende skyline is fantastisch. Bekijk de stad van boven, vanaf een uitkijk platvorm op een van de beroemde wolkenkrabbers, of boek een helikopter vlucht! Een onvergetelijke ervaring.
Voor cultuur liefhebbers is New York een droom: de bekendste musea ter wereld en een ongekend aanbod in theater shows en musicals. Zo is ook het aanbod aan winkels. Toe aan wat frisse lucht en groen: Central Park is enorm groot en hier kunt u even aan de hectiek ontsnappen. Uiteten? In New York maakt u eenvoudig een culinaire wereldreis. U vindt hier restaurants uit alle uithoeken van de wereld. 
Dag 4: Per trein van New York naar Washington DC
U reist op eigen gelegenheid naar Pennsylvania Station in Midtown Manhattan. Hiervandaan vertrekken de treinen naar Washington DC.
De treinreis duurt ca. 3 uur. U komt aan op Union Station in het hart van Washington DC. Hiervandaan reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel in de stad, waar u 3 nachten verblijft en kan uw avontuur in de hoofdstad van de Verenigde Staten beginnen!
Ook in Washington DC hebben we een selectie van hotels gemaakt met een goede ligging en prijs-kwaliteit verhouding. Maar ook hier geldt: het aanbod is groot, heeft u een andere voorkeur, laat het ons weten.
Dag 5 - 6: Washington DC
Welcome to the capital city! Koop een kaart voor de hop-on hop-off bus, om een goede indruk van de stad te krijgen. Wandel langs de bekende monumenten van 'The Mall'. Of huur een fiets. Maak een keuze uit het aanbod van, veelal gratis,  toegankelijke musea die onder het  'Smithonian Institute' vallen. En maak een uitstapje naar de Old Town van Alexandria, op een half uur per trein ten zuiden van Washington DC gelegen.
Dag 7: Vliegreis Washington DC - Amsterdam
U reist op eigen gelegenheid naar de internationale luchthaven van Washington DC. (Dulles Airport) en checkt in voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. 

Routekaart

Recensies

City trip New York en Washington DC 1650 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen t/m 31 december 2023

Prijsindicatie in Euro per persoon bij 2 samenreizende personen:
Gebaseerd op laagseizoen prijzen.

 
per persoon  1650

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - New York en Washington - Amsterdam. 
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 3 Overnachtingen in Mimosa hotel, New York standaard 2 persoonskamer en logies. 
 • 2e Klasse treinticket van New York Penn station naar Washington Union Station op basis van Amtrak saver coach seats.
 • 3 Overnachtingen in Hotel Yours Truly DC, Washington DC, standaard 2 persoonskamer en logies. 

 

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden, excursies en persoonlijke uitgaven.
 • Transfer luchthaven New York - hotel - treinstation New York.
 • Transfer treinstation Washington - hotel - luchthaven Washington.
 • Bijdrage garantiefonds SGR €5,- per persoon.
 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €47,50 per boeking.
 • Eventuele resort fees & facility hotel fees, waar van toepassing.

 

Tip: De prijzen voor veel hotels in Washington DC zijn in het weekend aanzienlijk lager ten opzichte van door de weeks. Plant u uw bezoek  in Washington van vrijdag t/m zondag, dan kan dut voordeliger zijn.