Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

19 dagen Camperreis + Individueel
21 dagen
 • Aantrekkelijke aanbiedingen!
 • Veel keuze in campers en locaties
 • Zomervakantie specials
Bekijk
1 2 3


British Columbia

Op reis door British Columbia 

Staat er een reis door het Canadese British Columbia op uw planning? Dan wilt u natuurlijk op en top voorbereid zijn. Lees daarom hier alles over British Columbia.

British Columbia

British Columbia is één van de tien provincies van Canada (daarnaast kent Canada nog drie territoria). British Columbia (of the Pacific Province, zoals deze ook wel genoemd wordt) is gelegen in het zuidwesten, aan de Grote Oceaan en is een perfecte plek om jouw rondreis door Canada mee te beginnen. De provincie heeft een rijk koloniaal verleden en viel lange tijd onder Groot-Brittannië, wat u vooral terugziet in de steden Victoria en Vancouver, waar de Engelse gebouwen nog altijd aan het pronken zijn. Daarnaast zijn er maar liefst zeven Nationale Parken. Tijd voor actie dus: wandelen, fietsen, kanoën, skiën, alles kan hier. Voor een mooie afwisseling tussen cultuur en natuur bent u hier aan het goede adres!

Wat is de beste reistijd voor British Columbia?

Een beste reistijd hangt helemaal af van wat u wilt gaan doen. In het voorjaar kan er nog sneeuw liggen en kan het soms wat fris zijn. In de zomermaanden is het aangenaam warm (gemiddeld 24 °C) en de winters zijn koud (gemiddeld 0 °C) met een behoorlijke sneeuwval in december t/m februari, perfect om te skiën! Dus afhankelijk van wat uw wensen zijn en wat u in Canada allemaal wilt gaan zien en doen, kunnen wij u adviseren wanneer u het beste kunt gaan. 

Maar het weer laat zich nooit leiden, waardoor er soms onverwachte situaties kunnen voorkomen zoals overstromingen of bosbranden. In zo’n situatie heeft onze lokale agent dagelijks contact, niet alleen met ons, maar ook met u. Wij doen er alles aan zodat u veilig bent, mocht dergelijke situatie voorkomen tijdens uw rondreis door Canada. Bijvoorbeeld door ander onderkomen te regelen tijdens een evacuatie, een omboeking van de route tijdens een bosbrand of we regelen een eerdere vlucht naar huis indien nodig en gewenst.   

Top 10 bezienswaardigheden in British Columbia?

Er is zoveel moois te zien tijdens bijvoorbeeld een 16-daagse autorondreis door BC. Van bijzondere natuurparken tot uitgestrekte meren. Het is dan ook eigenlijk te veel om op te noemen en al helemaal om te bezoeken tijdens een reis naar British Columbia. Daarom hebben we uit alle bijzondere bezienswaardigheden een top 10 selectie voor u gemaakt, in willekeurige volgorde:

 1. Victoria, de hoofdstad van British Columbia, is vernoemd naar de Engelse koningin Victoria en heeft een paar mooie, oude, Engelse gebouwen voor u in petto. U waant uzelf in Engeland door de rode dubbeldekkers die af en aan rijden en door de huizen met de sierlijke tierlantijnen welke staan te pronken in het Rockland District. Ontdek geheimen in het Royal BC Museum, eet verse vis bij Fisherman’s Wharf en geniet van een high tea in het Empress hotel. Het perfecte startpunt van een rondreis door British Columbia dus! 

 2. Vancouver Island ligt voor de kust van Canada en is bezaaid met groene bossen en kabbelende beekjes. Er zijn hier ontzettend veel dieren te zien. Maak een boottocht om de orka’s en de walvissen te ontmoeten, ga hiken in het Pacific Rim National Park om de zwarte beer (linken naar blog beren), wolf of eland te spotten of ga kajakken bij Broken Group Island; een verzameling eilandjes en rotsen, waar de zeeotters maar al te graag op hun rug ronddobberen.

 3. Het Pacific Rim National Park is ongeveer 500 km2 groot en is één van de bekendste parken van Vancouver Island. Er is hier zoveel moois te zien: denk aan Long Beach, een 16 km lang strand, de Wickaninnish Bay waar u prachtig kunt surfen met orka’s, walvissen, zeehonden en zeeleeuwen en ontmoet de beren die tijdens eb komen snacken op het opgedroogde land.

 4. Tofino ligt in het Pacific Rim National Park en is een perfecte uitvalsbasis voor whale watch tours, kajakken, bear spotting tours en het maken van mooie, uitgezette wandelingen. Wilt u eens wat anders? Maak hier dan eens een vlucht per watervliegtuig, zo bijzonder!

 5. De Sky Parkway in het Mount Revelstroke National Park is de belangrijkste weg in dit park waarbij u prachtige uitzichtpunten tegenkomt. De wandelingen over de Giant Cedars Boardwalk Trail en de Skunk Cabbage Trail mag u echt niet missen. Deze wandelingen voeren door een moerassen waar vogels, muskusratten en bevers leven.

 6. Maak in Whistler National Park een rit in de Peak 2 Peak gondel, waar u tijdens de rit prachtige uitzichten hebt. Eenmaal boven op de top kunt u een wandeling maken over de boardwalk, waar u in een half uur een 360 graden wandeling kunt maken. In de winter is Whistler National Park trouwens dé perfecte plek om te gaan skiën. Alles kan tijdens een reis naar British Columbia.

 7. Probeer niet te dronken te worden bij Kelowna, waar wijngaarden tot aan de horizon te vinden zijn. Probeer vooral de ‘sparkling wine’, een specialiteit uit dit gebied in British Columbia. 

 8. Langs het gigantische Lake Okanagan vindt u ontzettend veel leuke strandjes. Het prachtige water maakt het een genot om op te varen, vissen en kanoën.

 9. Huur een fiets in Vancouver en fiets langs de totempalen bij het Brockton Point en parkeer uw fiets bij de Capilano Suspension Bridge en loop naar de overkant over een 140 meter lange brug, die over de Capilano rivier hangt. Nog niet genoeg actie? Dan kunt u aan de overkant van de brug net zo hoog als de boomtoppen lopen tijdens de Treetops Adventure. Als u klaar bent met het avontuur, dan kunt u lekker gaan lunchen bij de Londsdale Quay Market. Vergeet ook niet om downtown Vancouver te ontdekken, er is nog zoveel te zien!

 10. Yoho National Park, op de grens van British Columbia en Alberta is het kleinste en meest onaangetaste park van Canada. Langs de Takakkaw Falls Road ziet u watervallen, waar het water van maar liefst 225 meter naar beneden komt denderen. Maak een wandeling over de 20 km lange wandeling langs de prachtige, ongerepte natuur. Vergeet niet om te stoppen bij de Natural Bridge en het iconische Emerald Lake, waar het water groener dan groen is.

Hoe zijn de wegen in British Columbia?

De wegen in British Columbia zijn goed onderhouden en breed. Zelfs in de Nationale Parken kunt u prima rijden met uw auto of uw camper. Om van A naar B te komen zijn er diverse apps voor uw telefoon die u erheen kunnen loodsen. U kunt natuurlijk ook een GPS huren of meenemen van thuis. Wij raden u aan om in ieder geval ook een oude, vertrouwde wegenkaart mee te nemen. Leuk en handig voor als de techniek u in de steek laat.

Genoeg gelezen over British Columbia en klaar voor de reis? Neem dan contact op met ons team om uw rondreis door Canada verder te bespreken en een mooie route door British Columbia samen te stellen. Ons team is al 25 jaar werkzaam bij ons, kennen Canada op hun duimpje en weten dat een vakantie meer is dan alleen verblijf en vervoer regelen. We gaan namelijk op zoek naar de beste vluchten, mooie, sfeervolle accommodaties, en interessante natuur-en cultuuractiviteiten op de bestemming. Ook voorpret en nazorg vinden we belangrijk. Het plezier zit hem in de verrassing, creativiteit en flexibiliteit. 

Maudy Zuidema
WRC British Columbia specialist

Als British Columbia specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.