Per Shongololo Express door Zuidelijk Afrika

 • Vertrek: 06 juni 2018
 • Boek uit ons treinallotment!
 • Op avontuur per trein in Zuidelijk Afrika met de Shongololo Express
 • 16 dagen
 • Treinreis
 • Individueel, Reizen per trein
 • Reiscode: AZA170717
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Op avontuur per trein in Zuidelijk Afrika met de Shongololo Express

 
Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij deze ‘Shongololo’ – de duizendpoot.
 
Deze spectaculaire, 12-daagse treinreis ‘Dune Express Westbound’ voert u van Pretoria in Zuid-Afrika door steeds wisselende landschappen naar de romantische kust van Namibië, een zonovergoten land van onovertroffen schoonheid met schijnbaar onbeperkte ruimte. De eerste stop op uw treinavontuur is Kimberley, waar u een bezoek brengt aan ‘the Big Hole’ en het diamantmuseum. Hierna gaat de reis verder naar Upington, waar u kunt kennismaken met de uitstekende, lokale wijnen van deze groene streek.
 
Nadat u de grens met Namibië bent gepasseerd kunt u genieten van de imposante Fish River Canyon, na de Grand Canyon de grootste natuurlijke kloof op aarde. De overweldigende natuur maakt even plaats voor de historische plaatsen Lüderitz, Kolmanskop en Keetmanshoop.
 
In het Namib-Naukluft Park, het grootste natuurpark van Afrika, overnacht u vervolgens temidden van de imposante zandduinen, met als ‘hoogtepunt’ de 170 meter hoge Dune 25. In het park leven onder meer wilde paarden, gekko's en gemzen.
 
De Shongololo Express verlaat daarna de uitgestrektheid van de Kalahari woestijn voor een bezoek aan de groene hoofdstad van Namibië, Windhoek, met parken, winkels en moderne restaurants. In het Etosha National Park overnacht u tenslotte in een lodge tussen het gevarieerde wildleven. De laatste etappe voert u naar het eindpunt van uw treinavontuur door Zuidelijk Afrika, Swakopmund. 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Johannesburg

06 juni 2018

U vliegt vandaag met een toestel van de KLM naar Johannesburg. U komt in de avond aan op de luchthaven van Johannesburg. U logeert in de City Lodge O.R. Tambo Airport, gelegen op loopafstand van de luchthaven. Opmerking: Indien u er de voorkeur aangeeft om enkele dagen eerder naar Zuid-Afrika te reizen is dit mogelijk. WRC kan vooraf aan deze treinreis uw accommodatie en/of tour geheel op maat verzorgen.

City Lodge O.R. Tambo Airport

Deze accommodatie is ideaal voor diegenen die na een vermoeiende vliegreis vlakbij de luchthaven willen logeren. Deze accommodatie biedt reizigers een ‘home away from home’. Het ontbijt in dit hotel is uitstekend.

Dag 2: Pretoria – Kingswood

Welkom aan boord van de Shongololo Express!

Vanochtend vindt de transfer plaats naar het spoorwegstation in Pretoria. Om 14.30 uur vertrekt uw trein, de ‘Shongololo Express’ voor de eerste etappe van een onvergetelijke treinreis door het spectaculaire natuurschoon van Zuid-Afrika en Namibië naar Kingswood. Overnachting aan boord van de trein(D).
Dag 3: Kimberley – Upington
Uw eerste stop is de stad Kimberley, waar de Engelsen eind 19de eeuw met succes naar diamanten gingen graven, met als gevolg ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. Uiteraard bezoekt u de voormalige open mijn en het bijbehorende Diamond Museum. De William Humphreys Art Gallery en het McGregor Museum completeren uw bezoek aan Kimberley, waarna uw trein in de vroege middag vertrekt naar Upington. U overnacht aan boord (O/D).
 
Dag 4: Upington – Holoog
De laatste stop in het land Zuid-Afrika is Upington, gelegen aan de Oranje rivier waar een stadstour op het programma staat. De vruchtbare grond rondom Upington brengt een aantal uitstekende wijnen voort. U kunt hier dan ook genieten van een wijnproeverij in de Bezalel Brandy & Wine Cellars. Rond het middaguur gaat u weer aan boord van de ‘Shongololo Express’ voor het vervolg van uw reis naar Nakop voor de grensformaliteiten en Holoog. Overnachting is weer aan boord van de trein (O/D).
Dag 5: Fish River Canyon – Aus
Na een vroeg ontbijt staat een bezoek aan de grootste canyon van het zuidelijk halfrond, de Fish River Canyon op het programma. Met een lengte van 160 km, een breedte van 27 km en een diepte van ruim 500 meter overtreft alleen de machtige Grand Canyon deze canyon in grootte. De door de kloof stromende Fish River bevat in de droge periode nauwelijks water. Na dit wonder der natuur gaat de reis per trein verder naar Aus. Overnachting aan boord (O/D).
Dag 6: Kolmanskop – Lüderitz – Keetmanshoop
Vandaag maakt u kennis met de ‘ghosttown’ Kolmanskop en de havenstad Lüderitz. Kolmanskop was begin vorige eeuw een welvarend mijnstadje, maar werd in de vijftiger jaren verlaten toen de diamantaders uitgeput raakten. Door het oprukkende woestijnzand zijn van de meeste huizen alleen nog de bovenverdiepingen te zien, hetgeen het stadje een spookachtig aanzien geeft. Het aan de kust gelegen Lüderitz is een fraai voorbeeld van Duits-koloniale architectuur, uit de tijd dat Namibië een Duitse kolonie was. De Felsenkirche, het Goerkehaus en de Bergstrasse zijn hiervan goede voorbeelden. In de vroege avond gaat de treinreis verder naar Keetmanshoop (O/D).
 
Dag 7: Keetmanshoop – Mariental
Tijdens een stadstour maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek zoals de ‘Giant’s Playground’ (Speeltuin van de Reuzen) met een verzameling grotesk gevormde rotsen en het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud) met ruim 300 exemplaren van deze unieke bomen met hun holle stammen. De Bosjesmannen gebruikten de holle stammen als koker voor hun pijlen. In de vroege middag neemt de ‘Shongololo Express’ u mee op de volgende etappe van uw treinreis naar Mariental (O/D).
Dag 8: Namib-Naukluft National Park
Na het ontbijt in de trein volgt een transfer naar de Sossusvlei Lodge in het Namib-Naukluft Park waar u vannacht verblijft. Het park omvat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. Na aankomst staat een bezoek aan de nabijgelegen Sesriem Canyon op het programma. De kilometer lange en 30 meter diepe canyon is soms slechts luttele meters breed en werd gedurende miljoenen jaren in het rotsplateau uitgesleten door de Tsauchabrivier (O/D).
Dag 9: Namib-Naukluft National Park – Rehoboth
Vanochtend kunt u vanaf de 170 meter hoge ‘Dune 25’ genieten van de zonsondergang in dit onaardse landschap met door de wind gevormde, oranjekleurige zandduinen. De tot 300 meter hoge duinen zijn de hoogste op aarde. Na een brunch in uw lodge kunt u nog genieten van een rondrit door dit grootste wildpark van Afrika, waar o.a. gekko’s, hyena’s en gemsbokken weten te overleven in het droge klimaat van de Namibwoestijn. Aan het eind van de middag vertrekt uw trein weer met als volgende doel Rehoboth. U overnacht aan boord (BR/D).
 
Dag 10: Windhoek – Otjiwarongo
’s Ochtends brengt u een bezoek aan de op ruim 1.600 meter hoogte gelegen hoofdstad van Namibië, Windhoek. De middag staat hier in het teken van een stadstour met als hoogtepunt het Trans-Namib Transportmuseum, de ‘Alte Feste’ (het Oude Fort), de Evangelisch-Lutherse kerk – een markant bouwwerk – en het Namibia Craft Center gevestigd in een voormalig brouwerijgebouw. Rond het middaguur gaat u weer aan boord van de trein voor het vervolg van uw reis naar Otjiwarongo en de overnachting (O/D).
Dag 11: Etosha National Park
Vanochtend volgt de transfer naar de lodge in het Etosha National Park, waarna u kunt genieten van een safari. Etosha is met bijna 150 verschillende diersoorten één van de belangrijkste wildparken van Afrika. Olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en giraffen behoren tot de fascinerende bewoners, maar ook struisvogels, zebra’s en hyena’s. U overnacht ook in de lodge in het park (O/D).
Dag 12: Etosha National Park
De ochtend staat opnieuw in het teken van een safari, waarbij u de kans krijgt een aantal wilde dieren te spotten die u misschien de vorige dag gemist heeft. In de loop van de middag gaat u weer aan boord van de ‘Shongololo Express’ voor het vervolg van de treinreis naar Kranzberg. Overnachting aan boord van de trein (O/D).
Dag 13: Aankomst Swakopmund
Aan het eind van de ochtend 18 juni 2018 -  komt u aan op het treinstation in Swakopmund. Einde van uw ontdekkingsreis per trein door de fascinerende landschappen van Zuidelijk Afrika (O). U reist op eigen gelegenheid (taxi) naar Hotel Eberwein in Swakopmund voor uw overnachting.

Hotel Eberwein

Hotel Eberwein is gevestigd in het historische gebouw ‘Villa Wille’ gebouwd in 1910 door Herman Wille, een architect en bouwkundig ingenieur. De buitenkant van het gebouw is onveranderd gebleven en de kamers hebben nog origineel stucwerk. Na een uitgebreide verbouwing in 2012, biedt het nu modern comfort gecombineerd met de charme van de Victoriaanse tijd. 

Dag 14: Swakopmund – Windhoek
Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Swakopmund en vindt de transfer plaats naar de hoofdstad van Namibië: Windhoek. De afstand bedraagt zo’n 360 km en de reistijd tussen de 4 en 5 uur. In Windhoek logeert u in het Olive Grove Guest House.

Olive Grove Guesthouse

Olive Grove is een klein chique ingerichte accommodatie dicht bij het centrum van Windhoek, in een rustige omgeving. Het hotel is onlangs volledig gerenoveerd. De 10 kamers zijn stijlvol en in eenvoud ingericht. 

Dag 15: Vliegreis Windhoek – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Windhoek. Indien u gebruik maakt van een vlucht per KLM vertrekt u om circa 22.45 uur uit Windhoek en komt u de volgende dag omstreeks 10.00 uur aan op Schiphol.
Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol(21 juni 2018).

Routekaart

Recensies

Per Shongololo Express door Zuidelijk Afrika 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Vertrek: 06 juni 2018 

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Op basis van trein accommodatie Gold Emerald
Vertrek 06 juni 2018 5939 7084


Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Johannesburg en Windhoek – Amsterdam  met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 01 Overnachting in Hotel City Lodge OR Tambo airport op basis van een 2-persoonskamer incl. ontbijt.
 • Transfer naar het treinstation in Pretoria.
 • Treinreis conform het programma met de Shongololo Express van Rovos Rail, Dune Westbound Express.
 • Excursies conform het programma onder leiding van een gekwalificeerde gids.
 • 09 Overnachtingen aan boord van de trein in naar keuze Gold of Emerald cabine.
 • 02 Overnachtingen in lodges tijdens de treinreis.
 • Maaltijden tijdens de treinreis: 8 x ontbijt, 1 x brunch en 9 x diners, conform programma. (O=ontbijt, BR=brunch, D=diner)
 • 01 Overnachting in hotel Eberwein in Swakopmund op basis van een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
 • Transfer Swakopmund – Windhoek.
 • 01 Overnachting in Olive Grove Guesthouse in Windhoek op basis van een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Windhoek.         

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Alle dranken tijdens de reis.
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Fooien.
 • Wasservice.
 • Transfer treinstation in Swakopmund - hotel.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Johannesburg City Lodge OR Tambo Airport - Johannesburg
Dag 2 - 7 Aan boord - Shongololo Express
Dag 8 Namib Naukluft Sossusvlei Lodge
Dag 9 - 10 Aan boord - Shongololo Express
Dag 11 Etosha National Park Accommodaties Etosha National Park
Dag 12 Aan boord - Shongololo Express
Dag 13 Swakopmund Hotel Eberwein
Dag 14 Windhoek Olive Grove Guesthouse

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch of een Whale Watching Tour in Hermanus? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 18,-