Beste reisbestemming per maand

Beste reisbestemming per maand

Vraag aan iemand wat hij/zij belangrijk vindt op reis en negen van de tien keer is het antwoord ‘goed weer’. Los van de vraag wat precies voor iemand goed weer is, zijn op veel bestemmingen de seizoenen steeds minder duidelijk. Daarnaast wilt u het liefst ook dat het niet te druk is op de bestemming en reist u het liefst in een periode dat de vliegtickets betaalbaar zijn. Daarom kijken wij voor de beste reistijd van een bestemming niet alleen naar het weer. En.. noemen we het niet voor niets de beste reismaanden. Dit betekent niet dat een bestemming in de overige maanden niet te bereizen is. Hieronder vindt u ons overzicht per maand met de beste reistijd voor de verschillende bestemmingen.

Januari

THAILAND

Door het tropische klimaat is Thailand het hele jaar door warm en vochtig. Hoewel het land het hele jaar door bezocht kan worden, is de beste reistijd in de periode van november tot maart. De temperatuur is dan aangenaam en er valt nauwelijks regen.

NEDERLANDSE ANTILLEN

Op de Nederlandse Antillen is het het hele jaar door droog en lekker warm. Voor een reis naar de Caribbean bent u dus niet aan een bepaalde periode gebonden, en is de beste reistijd het gehele jaar!

Februari

SRI LANKA

Het fijne aan Sri Lanka is dat u niet gebonden bent aan een bepaalde periode. De zon schijnt (bijna) iedere dag en zelfs in de regentijd regent het nooit de hele dag. De beste reistijd is dus altijd!

NIEUW-ZEELAND

In Nieuw-Zeeland zijn, net als in Australië, de seizoenen precies het tegenovergestelde van ons. De beste reistijd is daarom ook van december tot en met februari, dan zijn de temperaturen in zowel het Noorden als Zuiden aangenaam.

Maart

MALEDIVEN

Genieten op de Malediven kan het hele jaar door. Het droge seizoen (december tot april) wordt gezien als beste reistijd, maar ook in het natte seizoen is de temperatuur aangenaam en door de toenemende wind ideaal voor voor liefhebbers van (kite)surfen. Gaat u in maart? Maak dan een gave combinatiereis door het prachtige Sri Lanka. 

NAMIBIË

Ondanks dat Namibië een uitgestrekt land is, zijn de klimaatverschillen relatief klein. Reizen is het hele jaar door mogelijk, maar de beste reistijd is in het droge seizoen van eind april tot oktober.

April

ZUID-AFRIKA

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Nederland. De beste reistijd is onze lente en herfst. Maar een bezoek aan Kaapstad is anders dan een safari in het Krugerpark. Afhankelijk van uw reisdoel en de regio in Zuid-Afrika die u wilt bezoeken, vindt u op deze pagina de beste reistijd.

COSTA RICA

De droge tijd, van november tot en met april, wordt over het algemeen gekenmerkt als de beste reistijd voor Costa Rica. Iets minder warm is het in het regenseizoen, wanneer er vaak in de namiddag een bui valt. De natste maand is over het algemeen oktober. 

Mei

GRIEKENLAND

Ondanks dat Griekenland bekend staat als reisbestemming in de zomermaanden, is de beste reistijd volgens ons het voorjaar en najaar. Het is dan minder heet en uiteraard ook minder toeristisch. 

Juni

SEYCHELLEN

Door het tropische klimaat op de Seychellen is het heerlijk vertoeven tussen de maanden april t/m november, buiten het regenseizoen. Echter vinden wij dat de beste reistijd buiten de maanden juli en augustus valt, omdat de prijsverschillen met het laagseizoen extreem hoog zijn.

ITALIË

De beste reistijd voor Italië is afhankelijk van uw type vakantie. Gaat u voor een stedentrip, dan reist u het beste in het voor- of najaar. Wilt u relaxen aan de prachtige stranden dan kunt u het beste in het hoogseizoen, van juni t/m september gaan.

Juli

MALEISIË

De maanden juni, juli en augustus behoren simpelweg tot de beste reistijd van dit land. De hoeveelheid neerslag is dan laag en de temperaturen liggen rond de 30 graden. Ideale weersomstandigheden om Orang-Oetans te spotten op Borneo.

BOTSWANA

Het winterseizoen is de beste reistijd, deze begint in mei en duurt tot en met augustus. ’s Nachts kan de temperatuur dalen tot het vriespunt, maar overdag ligt de temperatuur rond de 25 graden. De perfecte temperatuur om wilde dieren te spotten tijdens uw reis naar Botswana!

Augustus

INDONESIË

U kunt het hele jaar door naar Indonesië, maar de beste reistijd is tijdens de droge periode. Deze valt tussen april tot en met november. Door het tropische klimaat is het er vrijwel altijd warm en is het gedurende het jaar in het hele land ongeveer 26 graden.

IJSLAND

Voor IJsland geldt een beste reistijd van eind juni t/m half september. In de wintermaanden worden alleen de wegen rond Reykjavik sneeuwvrij gehouden, waardoor rondreizen in de rest van het land onmogelijk wordt.

September

SPANJE

Juli en augustus zijn niet alleen de drukste, maar ook de warmste maanden in Spanje. Wij raden u dan ook aan om net vóór, of net na het hoogseizoen uw reis naar Spanje te plannen. Volgens ons de beste reistijd omdat het dan een stuk minder toeristisch is en aangenamer qua temperatuur.

CANADA

Ondanks dat de maand september bovenaan staat qua beste reistijd (vanwege de zalmloop die beren aantrekt), zijn de zomers in Canada zonnig en de temperaturen aangenaam en daarmee de fijnste reismaanden.

Oktober

PORTUGAL

In het najaar is het heerlijk vertoeven in Portugal. Met temperaturen rond de 20 graden kunt u even ontsnappen aan de koude dagen in Nederland. Ook in het voorjaar (volgens ons de beste reistijd) is het qua temperatuur goed te doen en kunt u genieten van de natuur in bloei. In het hoogseizoen, in de maanden juni t/m augustus, liggen de temperaturen hoog.

AMERIKA

Doordat de Amerika zo groot is, zijn er verschillende klimaten en is er per gebied een andere beste reistijd. Over het algemeen zit u goed in het voorjaar (mei-juni) en het najaar (september-oktober). Je vermijdt dan de drukte en je hebt grote kans op goed weer. 

November

DUBAI

Door het woestijnklimaat liggen de temperaturen in Dubai het gehele jaar erg hoog, tussen de 25 en 40 graden. De wintermaanden vallen onder beste reistijd. In deze maanden is het rond de 30 graden en valt er vrijwel geen regen. 

CAMBODJA

De beste reistijd voor Cambodja valt in de droge periode, van november tot en met april. Liever buiten die periode op reis? Dan kunt u het beste tot en met augustus gaan, om flinke moesson te vermijden.

December

AUSTRALIË

Aan de andere kant van de wereld zijn de seizoenen precies het tegenovergestelde van Nederland. In december kunt u het beste naar het noorden en zuidoosten. Deze maand valt buiten het regenseizoen en de temperatuur rond de 30 graden ligt. In de rest van het land zijn verschillende klimaatzones.

VIETNAM

De verschillende weersomstandigheden in het noorden en zuiden zorgen ervoor dat er niet één beste maand is om te reizen. U kunt het beste van mei t/m oktober naar het noorden en van december t/m maart naar het zuiden. In december zijn de meest optimale weersomstandigheden per regio en volgens ons dus de beste reistijd als u beide delen wilt bezoeken!